Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Robo Hoiva

Robo Hoiva logo

Hanke on päättynyt.

Robo Hoiva 1.9.2021-31.8.2023 (EAKR)

Robo Hoiva -hankkeessa kokeillaan neljän eri kaupallisen robotin käyttöä osana palveluasumisen arkea ja hoivaa. Hankkeessa havainnoidaan ja tutkitaan robottien käytettävyyttä, hoivaprosesseja, robotin ja ihmisen välistä yhteistyötä sekä koettua hoivan laatua. Hankkeen aikana rakennetaan logistiikkarobotin prototyyppi ja kokeillaan kaupallista logistiikkarobottia käytännön työssä sekä testataan robottien muodostaa systeemiä. Hankkeen toimenpiteitä tehdään Riihikodissa, Robohuoneessa, hoiva-alan yrityksissä sekä ikäihmisten palveluissa.

Hankkeen tavoitteena on tunnistaa ja kokeilla robotiikkaa osana hoivaprosesseja ja arjen vuorovaikutuksellista hoivatyötä. Hoivarobotiikkaan suhtautuminen on usein arvolatautunutta, joten keskustelun herättäminen ja viestintä on myös tärkeää. Työn edetessä laaditaan hoivarobotiikan tiekartta, jonka pohjalta Robohuoneen ja hoivarobotiikan käyttöä kehitetään hankkeen jälkeen.

Varsinaisen kehittämishankkeen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Robo Hoiva -investointihanke. Robo Hoiva -hanke saa tukea Euroopan unionin REACT-EU-EAKR-rahoituksesta.

Hankkeen päätoteuttaja on Riihimäen kaupunki ja osatoteuttajat Hämeen Ammattikorkeakoulu ja Hyria koulutus.

Yhteystiedot:
Projektipäällikkö Pia Engström, Riihimäen kaupunki/ Robotiikkakampus
Projektipäällikkö Jari Mattila, Hyria koulutus
Projektipäällikkö Francois Christophe, Hämeen ammattikorkeakoulu