Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäen Team Melor edustaa Suomea robotiikan MM-kilpailuissa

18.4.2024 Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka Tiedotteet MM-kisat

Team Melor. Takarivissä valmentaja, opettaja Heini Majaranta, Leo Silen ja Tuomas Toivola. Edessä Emmi Tuhkanen ja Hilla Sokka.

Riihimäkeläinen Team Melor lähtee edustamaan Suomea robotiikan MM-kisoihin Yhdysvaltoihin.

VEX Robotics World Championship -kisat järjestetään Dallasissa 25.4.–3.5.2024. Kyseessä on maailman suurin robotiikan kilpailutapahtuma, johon osallistuu noin 2500 robotiikkajoukkuetta yli 40 eri maasta.

Team Melorissa kilpailevat yhdeksäsluokkalaiset Leo Silen, Hilla Sokka, Tuomas Toivola ja Emmi Tuhkanen. Riihimäen kaupunkia ja Robotiikkakampusta edustava joukkue osallistuu ainoana suomalaisjoukkueena yli neljätoistavuotiaille tarkoitettuun VRC High School -sarjaan, jossa kilpailee noin 800 joukkuetta. Sarjan kilpailut käydään 25.–27.4.

”Ei oikeastaan jännitä. On hienoa päästä näkemään, kuinka kovaa MM-kisoissa pelataan ja kuinka hyviä joukkueita siellä on. Me olemme valmistautuneet hyvin ja olemme valmiita lähtemään edustamaan Suomea”, Leo Silen kertoo.

Team Melor on kartuttanut osaamistaan jo vuosia. Se on myös osallistunut niin kansallisiin kuin kansainvälisiin kilpailuihin.

Team Melor lunasti osallistumisoikeutensa MM-kisoihin helmikuussa Riihimäellä järjestetyissä robotiikan SM-kisoissa, jossa se voitti suomenmestaruuden. Joukkuetta valmentaa opettaja Heini Majaranta Riihimäen Pohjolanrinteen koulusta.

”Tämä vuosi on joukkueelle ensimmäinen VRC-sarjassa, joten kilpailumatkan tavoitteena on ennen kaikkea kokemusten saaminen kovatasoisista otteluista, oman osaamisen kehittäminen, sekä verkostoituminen muiden robotiikassa menestyneiden nuorten kanssa”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen sanoo.

Kilpailumatkaa ja kilpailutapahtuman huippuhetkiä voit seurata Robotiikkakampuksen sosiaalisesta median kanavilta Facebookissa ja Instagramissa. Kisoja pääsee seuramaan myös striimattuna VEX TV:stä, josta valitaan kanava VRC HS ja sen jälkeen design. VEX TV toimii verkko-osoitteessa: www.vexworlds.tv

Kilpailuohjelma julkaistaan myöhemmin Robotiikkakampuksen verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kilpailumatkan yhteistyökumppaneina ja mahdollistajina toimivat OP Häme, Insinööriliitto ja Riihimäen Kaukolämpö.