Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Ensimmäiset RoboTaika-kaupunkifestarit järjestetään 13.3. Riihimäellä

4.3.2024 Robotiikka Tiedotteet RoboTaika Robotics campus - Scale up Robotiikka Scale up

Kuvituskuva robotin kädestä, josta roikkuu diskopallo

Riihimäen Robotiikkakampus järjestää uuden tapahtumakokonaisuuden 13. maaliskuuta 2024. RoboTaika-tapahtumaan kuuluu robotiikkaseminaari yrittäjille ja liike-elämän edustajille sekä kaikille avoimet rennot kaupunkifestarit. RoboTaika-festarit on uuden tyyppinen iltatapahtuma, jossa on mahdollista tutustua robotiikkaan viihteellisesti ja kokeilemisen kautta. Festareilla kauppakeskus Majakassa voi tutustua tekoälyyn, 3D-printtaukseen ja robottien ohjelmointiin. Robotiikka ja taide yhdistyvät festareilla kirjallisuuden, musiikin, tanssin ja askartelun kautta. Kauppakeskus Majakan yrittäjät ovat myös festareilla mukana.

RoboTaika-festareilla on paljon ihmeteltävää

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina -hankkeen pisteellä voi tutustua ratkaisuun, jossa yhdistyy robotiikka ja tekoäly. Robotin toimintaa ohjaa tekoälysovellus, joka laittaa robotin pakkaamaan hedelmiä. Hyria tuo osastolleen 3D-printterin, jonka toimintaa voi seurata. HAMKin opiskelijat esittelevät, kuinka he ohjelmoivat robotin rakentamaan tornin palikoista ja kuinka he hyödynsivät simulaatiota tehtävässä. Esittelyssä myös HAMKin syksyllä alkava uusi kansainvälinen AMK-insinöörikoulutus ICT, Robotics.

Robotiikka ja taide

Taiteen eri osa-alueita yhdistetään luovasti robotiikkaan RoboTaika-festareilla. Tanssistudio Dance Artissa yhdistetään tunnin ajan tanssi ja robotiikka. Siellä voi tanssia robotin kanssa tai kokeilla robotiikkatanssia. Riihimäen musiikkiopiston Junioripuhallinorkesteri kapellimestari Hanna-Mari Lehtosen johdolla esittää Majakan parvelta kolme kappaletta sekä robottiaiheisen improvisaatioesityksen kello 17.

Riihimäen kirjastolla lasten- ja nuortenosaston Irma pitää Satuhuoneessa robosatutuokion klo 17.30. Sen jälkeen kirjastolla voi askarrella kaikenlaisia robotteja. Aiheeseen liittyviä kirjoja on esillä näyttelyssä, josta niitä voi lainata.

Majakan yritykset mukana festareilla

Riihimäen Pienessä Lelukaupassa on Robotaika hulinoiden kunniaksi kaikki robo tuotteet -30 %:n alennuksessa sekä roboyllätyspusseja myynnissä. Kahvila Mokkasydämessä on tarjolla Robo-leivonnainen vain RoboTaika-tapahtuman aikana. Lisäksi Mokkasydän tarjoaa kaikille RoboTaika-tapahtumaan osallistuville -5 % alennuksen kahvilaostosten loppusummasta.

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Hanke saa rahoitusta Hämeen liiton myöntämästä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (Akke) -määrärahasta. RoboTaika on tämän hankkeen toimenpide.

Lisätiedot