Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kehittämisjohtaja Esa Santakallio jää eläkkeelle

14.6.2024 Tiedotteet Kehittäminen ja hankkeet Robotiikka Verkosto ja yritysyhteistyö

Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupungin robotiikan kehittämisjohtaja Esa Santakallio jää eläkkeelle. Santakallio on työskennellyt Riihimäen kaupungilla 23 vuotta erilaisissa sivistystoimen ja keskushallinnon tehtävissä.

”Olen saanut työskennellä Riihimäellä useiden lahjakkaiden ihmisten kanssa, päässyt osallistumaan yhteiskunnallisiin merkittäviin prosesseihin opetustoimen lakien ja opetussuunnitelmien valmistelusta yksittäisen kuntalaisen palvelujen järjestämiseen”, Santakallio sanoo.

Santakallio työskenteli Riihimäen kaupungin koulutoimenjohtajana vuosina 2001–2009, kasvatus- ja opetustoimenjohtajana vuosina 2010–2013, sivistysjohtajana vuosina 2014–2020 ja robotiikan kehittämisjohtajana vuosina 2020–2024.

Santakallio on Riihimäen robotiikkaopetuksen alullepanija ja hänen kädenjälkensä Riihimäen robotiikkaopetuksen kehittämisessä on merkittävä. Takana on tuhansia työtunteja, joilla Riihimäen panostusta robotiikkaan on puskettu eteenpäin niin elinkeinoelämässä kuin koulumaailmassa.

Robotiikka on ollut Riihimäen kaupungin strateginen kärkihanke vuodesta 2017 lähtien ja nykyisen RakasRiksu2035-strategian mukaan Riihimäki on kansainvälisesti tunnettu robotiikan pääkaupunki ja tulevaisuuden tekijöiden koti. Robotiikka ja digitalisaatio ovat myös osa Kanta-Hämeen maakuntaohjelmaa.

Santakallio iloitsee erityisesti Riihimäen robotiikan koulutuksellisesta jatkumosta, joka alkaa varhaiskasvatuksesta ja jatkuu aina korkea-asteelle asti. Vastaavaa koulutuksellista jatkumoa ei löydy Euroopasta.

”Olen ylpeä Riihimäen robotiikan koulutuksen mallista ja uskon koulutusputken luovan uutta osaamista, uusia robotiikkaan panostavia yrityksiä ja työpaikkoja talousalueelle ja Kanta-Hämeen maakuntaan. Kaupungin päätös perustaa uusi Robotiikkakampusta suurempi teknologian ja innovaatioiden vastuualue sekä HAMK:n uusi ICT and Robotics-koulutusohjelma antavat yhdessä sidosryhmien kanssa erinomaisen mahdollisuuden vastata yrittäjiltä nousseihin huoliin ja kehittämistarpeisiin”, Santakallio sanoo.