Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

RoboTaika-tapahtumat onnistuivat mainiosti – SkidiRoboon osallistui satoja lapsia

15.3.2024 Tiedotteet Robotiikka RoboTaika Robotics campus - Scale up Robotiikka Scale up SkidiRobo

Livetilaisuus, jossa yksi puhuja puhuu parikymmenhenkisen yleisön edessä hämyisässä tilassa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty RoboTaika-tapahtumakokonaisuus onnistui hyvin. Seminaari pidettiin Hyrian studiolla Riihimäellä13. maaliskuuta. Seminaarissa keskusteltiin siitä, miten robotiikka edesauttaa liiketoiminnan kehittämisessä.

Pääpuhujina olivat luova johtaja Henri Hyppönen ja teknologiaguru Jufo Peltomaa. Muina puhujina olivat Syklin asiantuntijat Maarit Pihkala ja Ari Laitala sekä Würth Oy:n logistiikkapäällikkö Terhi Vesala.

Myös Riihimäen kaupunki oli hyvin esillä: Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n uusi toimitusjohtaja Samuel Koivisto avasi seminaarin, tuleva teknologia- ja innovaatiojohtaja Teemu Seppälä ja kehittämispäällikkö Kristian Keinänen pitivät puheenvuorot. Kaupunginjohtaja Jouni Eho päätti seminaarin. Seminaari striimattiin ja sen tallenne on edelleen katsovissa Riihimäen kaupungin YouTube-kanavalla.

RoboTaika-kaupunkifestarit järjestettiin Riihimäen keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Majakassa ja Riihimäen kirjastolla. Festarit yhdistivät robotiikkaa tanssiin, kirjallisuuteen ja musiikkiin.

RoboTaika-tapahtumakokonaisuus toteutettiin osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Hanke toteutetaan Riihimäen Robotiikkakampuksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistyönä ja se saa rahoitusta Hämeen liiton Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta.

Seminaarin järjestelyihin osallistui useita tahoja, kuten Hyrian media-, turva-, ja matkailualan opiskelijat.

Kiitos Riihimäen musiikkiopistolle, Pienelle Lelukaupalle, Riihimäen kirjastolle, Hämeen ammattikorkeakoululle, Suomen ympäristöopisto Syklille, AV Ylänteelle, kahvila Mokkasydämelle ja Dance Art:lle.

SkidiRobo veti puoleensa pikkuväkeä

Myös torstaina 14. maaliskuuta järjestetty SkidiRobo-tapahtuma onnistui erinomaisesti. Pienille lapsille suunnattu kaksiosainen tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Riihimäen kirjaston kanssa.

Kirjaston tiloissa järjestettiin aamulla varhaiskasvatusryhmille suunnattu tapahtuma, johon osallistui noin 300 lasta. SkidiRobo jatkui illalla kaikille avoimena tapahtumana. Myös iltatilaisuudessa oli noin 300 iloista ja innokasta osallistujaa läheisineen.

Lapset pääsivät kokeilemaan tapahtumassa myös Riihimäen Pienen Lelukaupan robottileluja.

Lisätiedot