Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäelle hienoa menestystä Robotiikan SM-kisoista

8.2.2024 Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka Tiedotteet SM-kilpailut

Kilpailijat seisovat ryhmässä. Keskellä puhetta pitävä Timo Sinivuori.

Viime viikolla Riihimäen urheilutalolla järjestetyt Robotiikan SM-kilpailut oli onnistunut tapahtuma, joka on saanut runsasta positiivista palautetta osallistujilta. Kolmipäiväisen kilpailutapahtuman järjestelyt sujuivat ongelmitta.

Riihimäkeläiset kilpailijat keräsivät kisassa runsasta menestystä.

Riihimäkeläinen Team Melor (Leo Silén, Hilla Sokka, Emmi Tuhkanen Riihimäen Pohjolanrinteen koulusta ja Tuomas Toivola Riihimäen Harjunrinteen koulusta) sai osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin. Team Melor voitti VRC-sarjan yksilöhaasteessa suomenmestaruuden sekä oli tiimihaasteessa toinen voittajajoukkueista. Team Melorin valmentaja on opettaja Heini Majaranta.

Riihimäkeläiset joukkueet voittivat myös VRC-sarjan tiimihaasteen hopeasijan ja VRC-yksilöhaasteen hopea- ja pronssisijat.  IQ-sarjassa riihimäkeläiset sijoittuivat yksilö- ja tiimihaasteissa kulta- ja hopeasijoille. Lisäksi alakoulujen Excellence award -palkinnon voitti riihimäkeläinen joukkue.

Riihimäkeläiset robotiikka-agentit osallistuivat tapahtuman järjestelyihin vahvalla osaamisellaan. Roboagentit ovat nuoria, joille on jo kertynyt vankkaa osaamista robotiikasta. He saavat työstään kilpailuissa palkkaa.

”Riihimäkeläiset roboagentit ovat erittäin taitavia tuomari- ja asiantuntijatehtävissä”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kiittää.

Riihimäki on tehnyt pitkään robotiikkaan liittyvää yhteistyötä Orimattilan kaupungin kanssa. Sen hyödyllisyys näkyi erityisesti tämän vuoden kisoissa: tuomari- ja järjestelytehtäviin saatiin lisävoimaa Orimattilasta. Lisäksi orimattilalaiset joukkueet menestyivät kilpailuissa hienosti.

Myös Hyrian opiskelijoilla on suuri rooli kisajärjestelyistä. He huolehtivat opettajiensa johdolla tapahtuman turvallisuudesta ja livestriimauksesta.

”Kilpailutapahtuma osoitti jälleen kerran sen, miksi kisat kannattaa järjestää. Oppimista tapahtui joka tasolla, niin osallistujissa kuin kisajärjestäjissä. VEX IQ -kilpailukonsepti on motivoiva tapa mahdollistaa yhteistyötaitojen, strategisen ajattelun, ongelmanratkaisun ja teknologiataitojen oppiminen”, Viitanen sanoo.

Riihimäen kaupungin robotiikkakampuksen lisäksi kisajärjestelyihin osallistui työntekijöitä muun muassa Riihimäen kaupungin nuorisopalveluista ja teknisestä toimesta.

Kisojen yhteistyökumppaneina ja mahdollistajina toimivat OP Häme, Insinööriliitto sekä Riihimäen Kaukolämpö ja Hämeen Konttoritekniikka.