Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

kuvituskuva_robotiikkakampus

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina

 

 

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina 1.9.2023 – 31.3.2026 (ESR+)

Hanke on Riihimäen kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyrian yhteinen hanke. Hankkeen keskeinen tavoite on osaamisen vahvistaminen työn muutoksessa.

Tutkimusten mukaan työn muutos tulevaisuudessa vaikuttaa rutiinitehtävien vähentymiseen ja muiden tehtävien nopeutumiseen, ja mahdollistaa luovuuden ja oivallusten lisääntyminen robotiikan ja tekoälysovellusten tukemissa työtehtävissä.

Työn muutos koskee jokaista alaa, ja robotiikan ja tekoälyn soveltaminen on jokaisen alan ammattitaitoa. Tämän hankkeen tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden työelämälähtöistä robotiikan ja tekoälyn osaamista tarjoamalla yhteistyömahdollisuuksia yritysten kanssa sekä vahvistamalla mahdollisuuksia opiskelijoiden työelämäyhteyksien solmimiseen.

Hankkeessa kehitetään opetus- ja ohjaushenkilöstön robotiikan ja tekoälyn osaamista suunnittelemalla ja toteuttamalla täydennyskoulutusta. Näin voidaan vahvistaa robotiikan ja tekoälyn pedagogista osaamista sekä soveltamista jokaisessa ammatissa.

Hankkeessa tutkitaan, selvitetään ja pilotoidaan virtuaaliteknologioilla toteutetun oppimisympäristön mahdollisuuksia robotiikan ja tekoälyn osaamisen kehittymiseen sekä selvitetään kotimaisia ja kansainvälisiä yhteistyöverkostoja.

Hanke tukee Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -ohjelman erityistavoite 4.2 tavoitteiden toteutumista, Hämeen Liiton Älykkään erikoistumisen strategiaa, SMART Häme -strategiaa, sekä Riihimäen kaupungin kaupunkistrategiaa, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyrian strategisten tavoitteiden toteuttamista. Hanke on Robotiikkakampus -toimijoiden yhteishanke. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+).

Lisätiedot:

Elisa Utriainen, projektipäällikkö, robotiikkakoulutuksen erityisasiantuntija, Riihimäen kaupunki, Robotiikkakampus

Jari Kaikkonen, projektipäällikkö, erityisasiantuntija, Hämeen ammattikorkeakoulu

Jari Mattila, projektipäällikkö, opettaja, Hyria