Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Tule mukaan seuraamaan RoboTaika-seminaarin lähetystä!

11.3.2024 Tiedotteet Kehittäminen ja hankkeet Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka Riihimäen malli RoboTaika Robotics campus - Scale up Scale up

RoboTaika-tapahtuma, kuvituskuva

Riihimäen Robotiikkakampus järjestää uuden tapahtumakokonaisuuden keskiviikkona 13. maaliskuuta 2024. RoboTaika-kokonaisuuteen kuuluu robotiikkaseminaari yrittäjille ja liike-elämän edustajille sekä kaikille suunnatut avoimet kaupunkifestarit.

Voit katsoa seminaarin tallenteen tästä.

Seminaarissa tekoälyn ja robotiikan huippupuhujat

RoboTaika-seminaari on suunnattu yritysten edustajille ja yrittäjille ja etukäteen ilmoittautuneille. Seminaari järjestetään Hyrian kuvausstudiolla ja se kuvataan suorana lähetyksenä Riihimäen kaupungin YouTube-kanavalle. Luova johtaja Henri Hyppönen pitää puheenvuoron, jossa hän pohtii, mitä tarkoittaa olla ihminen tekoälyn ja metaversen sekä alkaneen tulevaisuutemme aikakaudella. Teknologiaguru Jufo Peltomaa pitää puheenvuoron otsikolla Robotiikan nousu ja uho. Työelämän näkökulmaa seminaariin tuo Terhi Vesala Würth Oy:ltä aiheella Robotit tulevat – oletko valmis?

Seminaarin avaa Riihimäen Tilat ja Kehityksen uusi toimitusjohtaja Samuel Koivisto. Syklin tulevaisuusfoorumi on osa RoboTaika-tapahtumaa ja asiantuntijat Maarit Pihkala ja Ari Laitala kertovat, miten puhua koneille työasioista.

Robotiikkakampus on kehittänyt Riihimäen robotiikkaopetuksen mallin. Mallista tulevat kertomaan 9.-luokkalaiset oppilaat Tuomas Toivola Harjunrinteen koulusta, Hilla Sokka, Emmi Tuhkanen ja Leo Silén Pohjolanrinteen koulusta, sekä Aada-Sofia Särkkä Hyvinkään lukiosta.

Teemu Seppälä, Startups Soft Landing Lead Helsingin kaupungilta ja Riihimäen kaupungin tuleva teknologia- ja innovaatiojohtaja, kertoo seminaarissa kasvuyrittäjyydestä Riihimäellä. Digitaalisista kaksosista palveluiden kehittämisessä tulee puhumaan kehittämispäällikkö Kristian Keinänen Riihimäen kaupungilta. Kaupunginjohtaja Jouni Eho päättää seminaarin.

Seminaarin lounastauolla voi tutustua hanketoriin. Hanketorilla esitellään muun muassa kolmiulotteista ympäristöä, jossa voi sukeltaa Kaupunki 4.0 -hankkeessa luotuihin virtuaaliympäristöihin Riihimäen voimalasta ja maauimalasta. Hyrian 3D-printteri printtaa tauon aikana mustekaloja.

Robotiikan taikaa RoboTaika-kaupunkifestareilla

RoboTaika-kaupunkifestarit järjestetään kello 16–18 kauppakeskus Majakassa ja Riihimäen kirjastolla. Taiteen eri osa-alueita yhdistetään luovasti robotiikkaan RoboTaika-festareilla. Tanssistudio Dance Artissa yhdistetään tunnin ajan tanssia ja robotiikkaa. Riihimäen musiikkiopiston Junioripuhallinorkesteri kapellimestari Hanna-Mari Lehtosen johdolla esittää Majakan parvelta kolme kappaletta sekä robottiaiheisen improvisaatioesityksen kello 17.00. Riihimäen kirjastolla pidetään Satuhuoneessa robosatutuokio kello 17.30. Sen jälkeen kirjastolla voi askarrella robotteja. Majakassa olevat yritykset, Riihimäen Pieni Lelukauppa ja kahvila Mokkasydän, ovat festareilla mukana tarjouksilla.

Myös erilaiset Riihimäen robotiikkatoimijat ovat Majakassa esillä. Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina -hankkeen pisteellä voi tutustua ratkaisuun, jossa yhdistyy robotiikka ja tekoäly. Robotin toimintaa ohjaa tekoälysovellus, joka laittaa robotin pakkaamaan hedelmiä. Hyria tuo osastolleen 3D-printterin, jonka toimintaa voi seurata. Hämeen ammattikorkeakoulun HAMKin opiskelijat esittelevät, kuinka he ohjelmoivat robotin rakentaman tornin palikoista ja kuinka he hyödynsivät simulaatiota tehtävässä. Esittelyssä myös HAMKin syksyllä alkava uusi kansainvälinen AMK-insinöörikoulutus ICT, Robotics.

Riihimäki on robotiikan pääkaupunki

Riihimäellä tarjotaan opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikan opetusta lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka. Koulutus tuottaa osaamista teknologia-alan yrityksille. Riihimäen kaupunki on nostanut strategiassaan robotiikan osaamisen yhdeksi kärkiteemaksi. Riihimäki luo monipuolisen ympäristön robotiikan opetukselle ja yhteistyölle menestyäkseen kaupunkien välisessä kilpailussa. Robotiikkakampus-verkosto vastaa tästä toiminnasta.

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Hanke saa rahoitusta Hämeen liiton myöntämästä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (Akke) -määrärahasta.

Lisätiedot ja tarkempi aikataulu täällä.

Lisätiedot