Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Pitkähiuksinen ihminen näppäilee kannettavaa tietokonetta. Hänellä on tatuoidut kädet. Taustalla seisoo Pepper-humanoidirobotti.
Kuva: Kim Saarinen

RoboTaika valtaa Riihimäen maaliskuussa

Riihimäen Robotiikkakampus järjestää uuden tapahtumakokonaisuuden Riihimäellä 13. maaliskuuta 2024. RoboTaika-tapahtumakokonaisuuteen kuuluu robotiikkaseminaari yrittäjille ja liike-elämän edustajille sekä kaikille avoimet rennot kaupunkifestarit. Tapahtumakonseptin luominen on osa Robotics Campus – Scale up! -hanketta.

Ro­bo­Tai­ka-se­mi­naa­ri

Aika: 13.3.2024, päivällä

Paikka: Kuvausstudio, H-talo, Sakonkatu 1, Riihimäki

Ohjelma:

Kello 10 Tervetuloa! Toimitusjohtaja Samuel Koivisto, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy

Kello 10.10 Luova johtaja Henri Hyppönen

Kello 11  Riihimäen robotiikkaopetuksen malli oppilaiden kertomana

Kello 11.20 Miten puhua koneille työasioista? Suomen ympäristöopisto Syklin asiantuntijat Maarit Pihkala ja Ari Laitala

Kello 11.40–12.45 Lounas, digitaaliset kaksoset, hanketori

Kello 12.45 Robotit tulevat – oletko valmis? Logistiikkapäällikkö Terhi Vesala, Würth Oy

Kello 13.05 Kasvuyrittäjyys Riihimäellä. Teemu Seppälä, Startups Soft Landing Lead, Helsingin kaupunki

Kello 13.25 Digitaalinen kaksonen palveluiden kehittämisessä. Kristian Keinänen, Riihimäen kaupunki

Kello 13.35 Kahvitauko

Kello 14  Robotiikan nousu ja uho. Teknologiaguru Jufo Peltomaa

Kello 14.40 Seuraavana Riihimäki. Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho

Kello 14.55 Minglaus ja suolapalat

Seminaariin voi ilmoittautua täällä.

Huomaathan, että seminaariin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Lisäksi osallistujamäärä on rajallinen.

Hanketori

Lounastauolla on aikaa tutustua myös olemassa oleviin hankkeisiin.

Esillä ovat seuraavat hankkeet:

  • Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina
  • Digitaalinen kaupunkihiili 2.0
  • Sekä seminaarin järjestänyt Robotics Campus – Scale up!

Opiskelijat esittelevät rakentamiaan robotteja ja niiden käyttöä voi kokeilla. Kolmiulotteisessa ympäristössä voit sukeltaa Kaupunki 4.0 hankkeessa luotuihin virtuaaliympäristöihin Riihimäen voimalaan tai maauimalaan.

Lue lisää Robotics Campus – Scale up -hankkeesta täältä. Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina -hankkeesta kerrotaan lisää täällä ja Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 -tuplahankkeen verkkosivulle pääset tästä.

RoboTaika-kaupunkifestarit

Aika: 13.3.2024, kello 16-18

Paikka: kauppakeskus Majakka, Hämeenkatu 25-27, Riihimäki ja Riihimäen kaupunginkirjasto Kauppakatu 16, Riihimäki

Ohjelma

Majakassa:

Riihimäen Pienessä Lelukaupassa on Robotaika-hulinoiden kunniaksi kaikki robotuotteet -30 % alennuksessa sekä roboyllätyspusseja myynnissä.

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina -hankkeen pisteellä voit tutustua ratkaisuun, jossa yhdistyy robotiikka ja tekoäly. Robotin toimintaa ohjaa tekoälysovellus. Tule katsomaan, kuinka robotti pakkaa hedelmiä. Osastolla Majakassa voit tutustua myös muihin robotteihin. Robo CO. -hankkeessa ovat mukana Riihimäen kaupunki, Hyria ja HAMK.

Riihimäen musiikkiopiston Junioripuhallinorkesteri kapellimestari Hanna-Mari Lehtosen johdolla esittää Majakan parvelta kolme kappaletta sekä robottiaiheisen improvisaatioesityksen. Kannattaa suunnata minikonserttiin 17.

Tanssistudio Dance Art Majakan toisessa kerroksessa tapahtuu klo 16.30–17.30. Tule kokeilemaan tanssimista robotin kanssa. Voit myös kokeilla tanssimista kuin robotti.

Kahvila Mokkasydämessä on tarjolla Robo-leivonnainen vain RoboTaika-tapahtuman aikana. Lisäksi Mokkasydän tarjoaa kaikille RoboTaika-tapahtumaan osallistuville -5 % alennuksen kahvilaostosten loppusummasta. Muista mainita RoboTaika-taikasana kassalla

Tule katsomaan ja ihmettelemään, miten 3D-printteri printtaa minirobotteja. Hyrian pisteellä Majakassa voit keskustella 3D-printtauksesta ja nähdä livenä lopputuloksen.

Tule tutustumaan, kuinka ohjelmointia ja simulointia hyödynnetään robotiikan opiskelussa HAMKissa. HAMKin opiskelijat esittelevät, kuinka he ohjelmoivat robotin rakentamaan tornin palikoista ja kuinka he hyödynsivät simulaatiota tehtävässä. Esittelyssä myös HAMKin syksyllä alkava uusi kansainvälinen AMK-insinöörikoulutus ICT, Robotics.

Philip Vaughter, HAMKin Sustainable Urban Design -koulutuksen uusi lehtori tutustuttaa erityisesti nuorta väkeä kestävän kaupunkisuunnittelun saloihin. Kerromme myös Riihimäellä syksyllä alkavasta HAMKin uudesta englanninkielisestä kestävän kaupunkisuunnittelun insinöörikoulutuksesta.

AV-Ylänne tuo Majakkaan tapahtuman ajaksi tekoälyllä tuotettua taustamusiikkia. Dance Artin odotustilassa olevassa näytössä pyörii tekoälyllä luotuja valokuvia. Myös tanssisalin takaseinään heijastetaan tekoälyllä tehtyjä videoita ja tanssisalissa soi tekoälyllä luotua musiikkia. Joonas Ylännettä haastatellaan kello 17.30 toisessa kerroksessa aiheesta tekoäly työkaluna äänessä, kuvassa ja videossa.

Riihimäen kaupunginkirjasto

Lasten- ja nuortenosaston Irma pitää Satuhuoneessa robosatutuokion 13.3. klo 17.30 ja sen jälkeen askarrellaan kaikenlaisia robotteja! Voit tulla pelkästään askartelemaan tai kuuntelemaan satua. Aiheeseen sopivia kirjoja on esillä näyttelyssä, josta niitä voi lainata

Haluatko tietää lisää? Autamme mielellämme!

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Pia Engström, kehityspäällikkö, Riihimäen kaupunki Robotiikkakampus, pia.engstrom@riihimaki.fi, 040 629 7672