Hyppää sisältöön

Valitse kieli

 • fi

  Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

 • en

  Set english as the language of the page.

Kuvituskuva robotiikka

Roboagenda

Roboagenda -hanke 1.6.2021-31.5.2023

 

Hanke on päättynyt.

Roboagenda on Opetushallituksen rahoittama, opetuksen kansainvälisyyden monipuolistamiseen ja kehittämiseen tähtäävä hanke.
Hankkeen osallistujina ovat lapset, nuoret ja opettajat varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.
Hankkeen pääkoordinaattori on Riihimäen kaupunki ja toisena suomalaisena osallistujatahona on Orimattilan kaupunki.

Roboagenda -hankkeella on kolme keskeistä tavoitetta:

 • Lisätä lasten ja nuorten kansainvälistymistä, kulttuurista tuntemusta ja kielitaitoa edullisesti, tasa-arvoisesti ja kestävästi.
 • Rohkaista lapsia ja nuoria soveltamaan eri oppiaineissa hankkimiaan tietoja ja taitoja sekä kehittämään ongelmanratkaisutaitojaan.
  Teknologiaan ja robotiikkaan tutustumalla halutaan herättää ajatuksia ja innostusta teknologiaa ja sen tarjoamia uravaihtoehtoja kohtaan sukupuolesta, sosiekonomisesta asemasta tai koulumenestyksestä riippumatta.
 • Robotiikkaa hyödyntäen lisätä ymmärrystä YK:n Agenda 2030 tavoitteista, sekä teknologian mahdollisuuksista ihmiskunnan globaalien ongelmien ratkaisussa.

Hankkeen aikana mm. järjestetään virtuaalisia tapaamisia, työpajoja, webinaareja, haastetehtäviä ja kilpailuja. Lapset ja nuoret ovat mukana suunnittelemassa toimintaa ja osallistuvat työhön aktiivisina toimijoina. Kansainvälistä yhteistyötä tehdään virtuaalisilla alustoilla ja sosiaalisessa mediassa. Perusopetuksen oppilaille pyritään järjestämään myös mahdollisuuksia kohdata toisiaan kansainvälisissä tapahtumissa. Hankkeen myötä opettajat ja oppilaitokset kehittävät toimintaansa ja luovat kestäviä ja sujuvia toimintatapoja kansainväliselle yhteistoiminnalle.