Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kuvituskuva

Robo Riksu

Hankelogot EAKR

Robo Riksu 1.8.2018 – 30.6.2021

Yritysten ja palveluntuottajien halu ja tarve hyödyntää robotiikka kasvaa samalla, kun monialaisen robotiikan osaamisen kehittäminen on vasta alussa. Robo Riksu -hankkeessa kehitettiin robotiikan tuotekehitys- ja oppimisympäristöjä sekä elinkeinoelämäyhteistyötä. Hankkeessa toteutettiin startup-hautomopolku sekä osallistuttiin Riihimäki Business Parkin ja Häme Design Factoryn toimintaan. Hankkeessa keskeistä oli verkostoituminen ja tuottavien yhteistyötapojen löytäminen. Koronapandemia sulki oppilaitokset ja yritykset maaliskuussa 2019 hankkeen kannalta kriittisellä hetkellä, eikä elinkeinoelämäyhteistyöhön asetettuja mittareita saavutettu. Oppimisalustoiksi hankittiin Pepper, Unitree A1, Paro ja VEX-oppimisympäristön välineistöä. Robottien kanssa tehtiin erilaisia kokeiluja eri ympäristöissä varsinkin pandemian helpottaessa. Kaikille avoimet Riksun Robopäivät -tapahtuma järjestettiin kahdesta, joista toinen yhdessä Robo oppii -hankkeen kanssa.

Hankkeen aikana perustettu TKI-ympäristö palvelutalo Riihikodissa  kiinnosti monia toimijoita. Riihikodin Robohuoneessa asiakkaat, omaiset, hoitajat, opiskelijat, tutkijat, tuotekehittäjät ja laitevalmistajat voivat kokeilla ja testata hoivarobotiikkaa aidossa hoivaympäristössä. Merkittävänä hankkeen saavutuksena voidaan pitää Robotiikkakampus-konsortion syntymistä, jossa eri oppilaitokset ja yritykset tekevät yhteistyötä lisäten robotiikan alan osaamista alueella.
Robo Riksu -hanke teki yhteistyötä muun muassa seuraavien hankkeiden kanssa: Robo oppii (ESR), Yhteistyörobotiikka – Robotiikan toinen sukupolvi (EAKR) ja Häme Design Factory (EAKR).

Hankkeen päätoteuttaja oli Riihimäen kaupunki ja osatoteuttajat Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hyria koultus.

Yhteystiedot:
Projektipäällikkö Pia Engström, Riihimäen kaupunki/ Robotiikkakampus
Projektipäällikkö Jari Mattila, Hyria koulutus
Projektipäällikkö Jussi Horelli, Hämeen ammattikorkeakoulu