Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

 • fi

  Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

 • en

  Set english as the language of the page.

Kaksi tyttöä istuu pulpetin ääressä piirtämässä. Taustalla on näyttötaulu. Etualalla värikynälaatikko.
Kim Saarinen

Riihimäen lapsilta ja nuorilta näyttely Tekniikan museoon

Riihimäen lapset ja nuoret tekevät Helsingissä sijaitsevaan Tekniikan museoon Ollaanko koneella? -näyttelyn ihmisen ja teknologian suhteesta. Näyttely avataan vuoden 2024 keväällä.

Näyttelyn teoksia syntyy useissa riihimäkeläisissä peruskouluissa ja varhaiskasvatusyksiköissä. Lisäksi toteutukseen osallistuu oppilaita Riihimäen lukiosta, Riihimäen taidekoulusta, Riihimäen musiikkiopistosta ja Riihimäen Nuorisoteatterista.

Näyttelyn projektipäällikkönä toimii robotiikan kehittäjäopettaja Eero Kortelahti.

Riihimäen kaupunki tarjoaa ainoana Suomen kuntana varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka. Robotiikkaopetuksen syyslukukauden 2023 ja kevätlukukauden 2024 teemana on ihmisen ja teknologian suhde.

 • Helsingin Vanhassa kaupungissa toimiva Tekniikan museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka tallentaa, tutkii ja jakaa tietoa teollisuuden ja teknologian kulttuuriperinnöstä. Museon perusnäyttelyt Tekniikan maa ja Etäunelmia kertovat suomalaisista teknologian kehittäjinä ja käyttäjinä.

  Tekniikan museossa on jo aiemmin toteutettu useita yhteisönäyttelyitä, jotka museo tekee yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa. Yhteisönäyttelyt rikastavat museon perusnäyttelyiden sisältöjä ja monipuolistavat näkökulmia tekniikkaan.

  Museossa käy vuosittain 30000–35000 kävijää, pelkästään kesäkauden aikana museossa vierailee noin 10 000 ihmistä.