Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäeltä 11 joukkuetta Viroon robotiikkaturnaukseen

31.3.2023 Kilpailut ja tapahtumat Tiedotteet

Vex-robotti

Riihimäeltä osallistuu peräti yksitoista peruskoulujoukkuetta huhtikuun alussa Virossa järjestettävään kansainväliseen robotiikkaturnaukseen. International VEX Robotics – The Challenge of Friendship 2023 -tapahtuman järjestävät Riihimäen Robotiikkakampus, Pärnun kaupunki ja Step Systems Oy. Kilpailut järjestetään Pärnussä 2.–4.4.2023.

”Tämä on lähes kaikille mukaan lähteville peruskoululaisille ensimmäinen ulkomailla järjestettävä, kansainvälisen tason robotiikkakilpailu. Tapahtumassa nuoret pääsevät tutustumaan ja tekemään yhteistyötä virolaisten ja Virossa asuvien ukrainalaisten kanssa. Matkan aikana selvitämme, voisiko tästä tapahtumasta tulla vuosittainen kansainvälinen robotiikkakilpailu”, Robotiikkakampuksen kehittämisjohtaja Esa Santakallio kertoo.

Riihimäeltä kilpailupaikalle lähtee noin viisikymmentä ihmistä. Heistä 42 on Harjunrinteen, Karan, Pohjolanrinteen, Eteläisen, Patastenmäen ja Uramon koulujen oppilaita.

Kilpailutapahtumia voi seurata myös livestriimin välityksellä maanantaina 3.4. klo 8–16.30 ja tiistaina 4.4. klo 8–15. Kilpailutapahtumia pääsee seuraamaan Riihimäen kaupungin YouTube-kanavan kautta tai suoraan linkistä: https://youtube.com/live/DuUh9EVu7B8?feature=share