Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäen lapset ja nuoret tekevät näyttelyn Tekniikan museoon Helsinkiin

11.10.2023 Kilpailut ja tapahtumat Opetus Robotiikka Tiedotteet Tekniikan museo

Robottien osista rakennettu näyttö.
Näyttelytyöskentely on vasta alussa, mutta jo nyt syntynyt monenlaisia töitä, kuten robotiikkaosista rakennettuja pienoismalleja.

Riihimäkeläiset lapset ja nuoret toteuttavat ihmisen ja teknologian suhteesta kertovan näyttelyn Tekniikan museoon Helsinkiin. Näyttely avataan ensi vuoden keväällä ja se on avoimena koko kesäkauden, vuoden 2024 syksyyn asti.

Näyttelyn teoksia syntyy muun muassa useissa riihimäkeläisissä peruskouluissa, Riihimäen taidekoulussa, Riihimäen musiikkiopistossa, Riihimäen Nuorisoteatterissa ja Riihimäen lukiossa.

Myös Riihimäen koulujen robotiikkaopetuksessa on syys- ja kevätlukukausien teemana ihmisen ja teknologian suhde. Riihimäen kaupunki tarjoaa ainoana Suomen kuntana varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka.

”On mahtavaa päästä suunnittelemaan näyttelyä nuortemme teoksista. Me työryhmään kuuluvat opettajat olemme päässeet alkuun oppilasryhmiemme kanssa ja jo nyt on syntynyt upeita töitä monenlaisilla tekniikoilla, kuten robotiikkaosista rakennettuja pienoismalleja kodinkoneista, humoristisia stop-motion-animaatioita kohtaamisista erilaisten laitteiden kanssa sekä runsaasti kantaaottavia maalauksia ja piirustuksia”, näyttelyn projektipäällikkö, robotiikan kehittäjäopettaja Eero Kortelahti kertoo.

Tekniikan museossa on jo aiemmin toteutettu useita yhteisönäyttelyitä, jotka museo tekee yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa. Yhteisönäyttelyt rikastavat museon perusnäyttelyiden sisältöjä ja monipuolistavat näkökulmia tekniikkaan.

”Museoissa, kuten yhteiskunnassa laajemminkin, aikuiset kertovat lapsille ja nuorille, millainen maailma on ja millaiseksi olemme sitä muovaamassa. Tulevassa näyttelyssä keskiössä ovat lapset ja nuoret, jotka kertovat meille, miltä maailma näyttää, mitä siltä toivotaan ja miten siihen halutaan vaikuttaa. Elämme teknologian läpäisemässä maailmassa, jossa hallitseva ääni on aikuisten. Nyt on lasten ja nuorten vuoro”, yhteisömanageri Riina Linna Tekniikan museosta sanoo.

Tekniikan museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka tallentaa, tutkii ja jakaa tietoa teollisuuden ja teknologian kulttuuriperinnöstä. Museon perusnäyttelyt Tekniikan maa ja Etäunelmia kertovat suomalaisista teknologian kehittäjinä ja käyttäjinä.

Yhteisönäyttelyt järjestetään noin 70 neliön näyttelytilassa, joka sulautuu osaksi museon päänäyttelyhallia.

Tekniikan museo sijaitsee Helsingin Vanhassakaupungissa, osoitteessa Viikintie 1D. Museossa käy vuosittain 30000–35000 kävijää, pelkästään kesäkauden aikana museossa vierailee noin 10 000 ihmistä.

Lisätiedot:

Eero Kortelahti, projektipäällikkö, robotiikan kehittäjäopettaja, Riihimäen kaupungin Robotiikkakampus, puh: 040 677 2320

Riina Linna, yhteisömanageri, Tekniikan museo, puh: 040 586 6796