Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Tule mukaan ohjelmalliseen Riksun Robopäivät -tapahtumaan!

20.4.2023 Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka Tiedotteet Riksun Robopäivät

Selin seisovia lapsia robotiikkatapahtumassa.
Riksun Robopäivät on kaikille avoin tapahtuma. Kuva: Sam Whitley

Riksun Robopäivät järjestetään 3. toukokuuta Riihimäen kirjastolla, Kauppakatu 16. Ohjelmallisessa tapahtumassa on paljon mielenkiintoista ja mukavaa robotiikka-aiheista nähtävää, kokeiltavaa sekä kuultavaa kaikenikäisille. Tapahtuma alkaa kello 15 ja se päättyy kello 19.

Ohjelmassa on kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa. Dosentti Satu Jumisko-Pyykön johdattamana pääset kurkistamaan ihmiskeskeiseen teknologiamuotoiluun. Mistä ihmiskeskeisessä uusien teknologisten palveluiden ja tuotteiden muotoilussa oikeastaan on kysymys? Miksi se on tärkeää? Esityksessä on mukana iXu bear -älynalle, jonka avulla voi etäsilittää läheistä ihmistä sekä päälle puettavaa teknologiaa.

Jumisko-Pyykön esitys alkaa kello 16.45 ja se kestää noin tunnin, josta keskustelulle varataan noin 15 minuuttia.

Toisista puheenvuoroista vastaa tutkija, kirjailija ja tohtori Sam Inkinen. Inkinen kulkee robotiikan historian kautta katsoen myös  tulevaisuuteen aiheellaan: Robotiikka ennen, nyt ja huomenna – uuden teknologian visioita ja kritiikkiä. Puheenvuorojen inspiroimana toivotaan runsasta keskustelua aiheesta.

Inkisen esitykset alkavat kello 16 ja 18 ja ne kestävät noin puoli tuntia, josta noin kymmenen minuuttia varataan keskustelulle. Mikäli yleisö haluaa, Inkinen voi viedä esityksensä läpi kokonaisuudessaan yleisön kanssa keskustellen. Inkinen varaa mukaansa aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Puheenvuorot pidetään kirjaston monitoimitilassa, josta löytyy istumapaikkoja.

Tapahtumassa voi tutustua robotteihin muun muassa kirjaston ala-aulassa, yläaulassa ja Samuli Parosen salissa. Osallistujat voivat kokeilla VR-laseja ja tutustua hankkeiden robotteihin, kuten Poroon, Rodoon sekä Paroon. Kilpailuhenkiset voivat haastaa kaverin Mototiles-liikuntalaattapelissä tai Memoerassa, joista molemmat sopivat myös varttuneemmalle väelle. Peruskoululaiset esittelevät omia VEX-robottejaan ja kertovat opiskelusta robotiikan parissa.

Ohjelmassa on myös kahvi- ja pullatarjoilu, bingo ja bingopalkintoja sekä ilmapallojen jakoa.

Tapahtumaosallistujat voivat osallistua Robotiikkakampuksen tuotteiden arvontaan postaamalla tapahtumasta kuvia Instagramiin aihetunnisteilla #RoboHoiva ja #RiksunRobopäivät. Arvontakuvia voi postata tapahtuman aikana kello 15–19 ja voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Instagram ei osallistu arvonnan järjestämiseen.

Tapahtuman järjestää Riihimäen Robotiikkakampuksen Robo Hoiva -hanke. Mukana ovat myös Avoin RoboLab, Scale Up sekä Satobotti, jotka ovat Robotiikkakampus-toimijoiden yhteisiä hankkeita.

Riihimäen Robotiikkakampus on tulevaisuuden osaamisen yhteisö, joka palvelee yrityksiä, opiskelijoita ja täydennyskouluttautujia.