Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Winter Boysin MM-urakka käyntiin: ”Tämä on uusi ja ikimuistoinen kokemus!”

30.4.2023 Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka Tiedotteet MM-kisat

Winter Boys (Aleksi Aakala, Rasmus Koikkalainen ja Sami Tani) edustaa Suomea ja Riihimäkeä robotiikan MM-kisoissa Dallasissa. Harjunrinteen koulun kuudesluokkalaisten joukkue aloittaa MM-kisaurakkansa sunnuntaina. Winter Boys on kisannut loistavasti kuluvalla kaudella voittaen ensin Riihimäen ja tämän jälkeen Suomen mestaruuden.

”Tiimi teki valtavan työn jo alkusyksyllä ja pojat ovat suorittaneet kovalla tasolla läpi kauden. Kova tulostaso on jatkunut tähän päivään asti ja nyt päästään jännittämään mihin se riittää maailman parhaiden joukossa”, valmentaja-opettaja Eero Kortelahti kommentoi.

Winter Boys aloittaa MM-kisat yksilöhaastesuorituksilla. Yksilökisassa tiimit laitetaan paremmuusjärjestykseen ajo- ja ohjelmointisuorituksen yhteispistemäärällä.

”Olemme panostaneet viime viikkoina ohjelmointiin ja parantaneet ennätystulosta megalomaanisesti. Tämän vuoksi odotamme hyvää tulosta Skillsistä”, Tani pohtii.

Maanantaina vuorossa on tiimihaastekilpailu. Winter Boys voitti yksilökilpailun lisäksi SM-kisoissa myös tiimihaastekilpailun yhdessä oululaisen European Idols -joukkueen kanssa, joka on niin ikään kisaamassa Dallasissa. Kolmantena suomalaistiiminä kisassa nähdään orimattilalainen Sambylat.

”On todella siistiä päästä kilpailemaan täällä. Tämä on meille uusi ja ikimuistoinen kokemus”, Aakala miettii.

Vex IQ -sarjan yläkoulujen MM-kisoihin osallistuu lähes 800 joukkuetta ympäri maailmaa.

”Ei jännitä yhtään, vaikka kisataan koko ajan ulkomaisten tiimien kanssa”, Koikkalainen sanoo.

”En malta odottaa, että päästään näkemään muiden tiimien luovia ja omaperäisiä ratkaisuja heidän roboteissaan”, Tani jatkoa.