Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäen strateginen robotiikkatyö vahvasti esillä ITK-konferenssissa

18.4.2023 Opetus ja opinnäytteet Robotiikka Tiedotteet Riihimäen malli ITK-päivät

Riihimäen robotiikkaopetuksen malli ja kaupungin strateginen robotiikkatyö ovat näyttävästi esillä Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa -konferenssissa Hämeenlinnassa 19–21. huhtikuuta 2023. ITK-konferenssi on Suomen suurin digitaalisen koulutuksen tapahtuma, jossa jaetaan maan kiinnostavimpia oppimisen ja opetuksen innovaatioita sekä kokemuksia.

Riihimäen Robotiikkakampuksen robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen ja robotiikkakoulutuksen erityisasiantuntija Elisa Utriainen kertovat ITK-päivillä siitä, kuinka robotiikkaopetus eteni Riihimäellä strategiasta käytäntöön ja siitä tuli koko kaupungin yhteinen juttu.

”Robotiikkaopetuksen kehittäminen ei jäänyt Riihimäellä hankkeen mittaiseksi tähdenlennoksi vaan siitä tehtiin opetussuunnitelmallinen jatkumo varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle. Robotiikka on myös keskeinen osa kaupungin strategiaa. Kerromme esityksessämme muun muassa siitä, kuinka kehitystyö on toteutettu ja miten eri kouluasteilla on edetty”, Viitanen sanoo.

ITK-päivillä on esillä myös Riihimäen robotiikkaopetuksen mallia esittelevä posteri, jossa tiivistetään robotiikkaopetuksen jatkumon ydinasiat.

Lisäksi Reetta Viitanen osallistuu asiantuntijana Pitääkö olla huolissaan? -paneelikeskusteluun, jossa käsitellään STEAM-opetusta (Science, Technology, Engineering, Art and Math). STEAM-opetuksessa oppiaineryhmiä ja teknologiaa yhdistetään laajoiksi oppimiskokonaisuuksiksi. Paneelikeskustelun muina osallistujina on STEAM-opetuksen asiantuntijoita muun muassa Oulusta, Turusta ja Kuopiosta

”Olemme iloisia siitä, että meihin luotetaan asiantuntijoina ja saamme olla näin laajasti esillä ITK-konferenssissa”, Viitanen sanoo.

ITK-konferenssi kokoaa vuosittain yhteen lähes 2000 opetusalan ammattilaista ja asiantuntijaa. Tapahtumassa järjestetään runsaasti erilaista ohjelmaa, kuten esityksiä ja työpajoja.

Löydät lisätietoa ITK-konferenssista täältä.