Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Robotiikkaopinnot Riihimäen lukiossa: opintopisteitä jatko-opinnoissa Hämeen ammattikorkeakoulussa

10.8.2021 Opetus ja opinnäytteet

Toisen asteen opiskelija: tunnetko AHOT-menettelyn tai tiedätkö, mitä hyötyä tästä voisi olla juuri sinulle? Mikäli vastasit että aihe on minulle uusi, niin nyt kannattaa olla kuulolla, sillä kyseisen menettelyn kautta voit hyötyä toisen asteen opinnoistasi korkea-asteen opinnoissa. AHOT-menettelyssä on kyse on opiskelijan aikaisemmin hankkiman osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen menettelystä. Aikaisemmin hankittu osaaminen voi olla periaatteessa melkein mitä vaan osaamista, jota voi tunnistaa eri oppilaitoksissa ja tutkinto-ohjelmissa. Opiskelijan esittämä osaaminen arvioidaan, jonka jälkeen tiedetään täyttyvätkö osaamisen kriteerit ja opintopisteiden myöntämisen edellytykset. Opintopisteiden myöntämisen edellytyksiä arvioidaan oppilaitoskohtaisesti siten, että tutkinnon edellyttämät osaamisvaatimukset tulevat täytetyiksi.

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu ovat sujuvoittaneet AHOT-menettelyä Riihimäen lukion ja Hämeen ammattikorkeakoulun välillä. Hämeen ammattikorkeakoulun linjauksen mukaan Riihimäen lukiossa suoritettuja robotiikan opintoja voi tunnistaa ja tunnustaa kaikissa Hamkin tutkinto-ohjelmissa hyväksytysti suoritetuista robotiikan opinnoista saamasi todistuksen perusteella.

AHOT-menettelyn kautta voit lyhentää korkea-asteen opintojesi kestoa ja saada tunnustusta aikaisemmin hankkimastasi osaamisesta.