Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereiksi

1.11.2023 Opetus ja opinnäytteet Kehittäminen ja hankkeet Robotiikka Tiedotteet Robo CO

Kaksi nuorta miestä seisoo selin kameran suuntaan. Heidän edessään on robotti.

Riihimäen kaupungin Robotiikkakampus, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hyria ovat käynnistäneet hankkeen, joka mahdollistaa opiskelijoille entistä paremmat valmiudet työelämän muutokseen. Muuttuvassa työelämässä rutiinitehtävät vähentyvät ja luovuus sekä oivallukset lisääntyvät robotiikan ja tekoälysovellusten tukemissa tehtävissä.

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina -hanke vahvistaa opiskelijoiden robotiikan ja tekoälyn osaamista. Hankkeessa tarjotaan opiskelijoille esimerkiksi mahdollisuuksia yhteistyöhön yritysten kanssa ja lisätään opiskelijoiden työelämäyhteyksiä. Opiskelijat voivat esimerkiksi toteuttaa selvitystöitä ja suunnitella prototyyppejä yrityksille.

”Hankkeen keskeisenä tavoitteena on myös opetus- ja ohjaushenkilöstön robotiikka- ja tekoälyosaamisen kehittäminen. Järjestämme täydennyskoulutuksia robotiikan ja tekoälyn pedagogisen osaamisen vahvistamiseksi”, projektipäällikkö, robotiikkakoulutuksen eritysasiantuntija Elisa Utriainen Robotiikkakampukselta kertoo.

Henkilöstölle ja opiskelijoille järjestetään muun muassa työpajoja, koulutuksia ja tapahtumia, jotka vahvistavat robotiikan ja tekoälysovellusten osaamista. Esimerkiksi marraskuun puolivälissä järjestetään opettajille ja ohjaajille suunnattu keskustelutapahtuma, jonka aiheena on tekoälyn etiikka.

Lisäksi Robo CO. -hankkeessa tutkitaan ja toteutetaan virtuaalisen oppimisympäristön erilaisia mahdollisuuksia robotiikan ja tekoälyn osaamisen vahvistamisessa.

Robo CO. – Robotit ja tekoäly tulevaisuuden työkavereina kestää kaksi ja puoli vuotta. Hanke saa Euroopan unionin sosiaalirahaston rahoitusta.

 

Lisätiedot:

Elisa Utriainen, projektipäällikkö, robotiikkakoulutuksen erityisasiantuntija, Robotiikkakampus, puh: 046 920 0457

Jari Kaikkonen, projektipäällikkö, erityisasiantuntija, HAMK, puh: 050 400 7890

Jari Mattila, projektipäällikkö, opettaja, Hyria, puh: 040 719 0802