Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kuvituskuva_roboriihikoti

Robo Riihikoti

Robo Riihikoti -toimintamalli on hoivarobotiikan oppimis- ja tuotekehitysympäristö. Osana Robo Riksu EAKR -hanketta palvelutalo Riihikotiin keskelle aitoa hoivaympäristöä rakentui yhteistyössä Riihimäen kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyrian kanssa Robohuone. Robohuone on osa Robo Riihikoti -toimintamallia.

Robohuoneessa tehdään monialaista ja käyttäjälähtöistä yhteistyötä asiakkaiden, omaisten, henkilöstön, opiskelijoiden, opettajien, tutkijoiden ja laitevalmistajien kanssa. Robo Riihikodin tavoitteena on tuottaa hyvää hoivaa teknologiaa hyödyntäen. Robohuoneen sijainti autenttisessa ympäristössä palvelutalossa on ainutlaatuista Suomessa.

Robohuoneesta löytyy erilaisia teknologisia apuvälineitä, joiden tarkoitus on mahdollistaa turvallinen elämä kotona ja keventää hoitohenkilöstön tai omaisten hoivatyötä. Apuvälineisiin pääsee tutustumaan osana lyhytaikaista kuntoutumis- ja arviointijaksoa Riihikodissa. Myös muu tutustuminen voidaan tarvittaessa järjestää. Tutustuminen ratkaisuihin on mahdollista myös virtuaalisesti ThinkLinkin kautta, jossa on mahdollista testata omaa osaamista aiheeseen liittyen sekä kertoa kokemuksia teknologisista apuvälineistä. Käyttäjäkokemuksen kertominen on mahdollista myös Robohuoneessa skannaamalla laitekohtainen QR-koodi ja vastaamalla avautuviin kysymyksiin. Robohuoneeseen on asennettu simulaatiokamerat etätoimintaa varten.

Tutustu Robohuoneeseen!