Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riksun Robopäivillä vieraili robotiikasta kiinnostuneita ihmisiä

9.5.2023 Robotiikka Kilpailut ja tapahtumat Tiedotteet Riksun Robopäivät

Iäkäs nainen silittää valkoista robottihyljettä, jota nuorempi nainen pitää sylissään.

Viime viikolla järjestetyt Riksun Robopäivät onnistuivat mainiosti ja tapahtuma keräsi paikalle monia robotiikasta kiinnostuneita ihmisiä. Osalle kävijöistä tapahtuma tuli mukavana yllätyksenä heidän tullessaan paikalle Riihimäen kirjastoon.

Robotit kiinnostivat kävijöitä. Etenkin VR-lasipiste oli jälleen suosittu, toki myös esimerkiksi Unitree A1 -robottikoira eli Rodo, joka sai nimensä viime syksyn Riksun Robopäivillä järjestetyssä nimikilpailussa. Mototiles-liikuntalaatoilla käytiin kiivasta kamppailua, ja Paro-hyljerobotti ihastutti kävijöitä. Vierailijat pääsivät kokeilemaan myös iXu bear -älynallea, jonka avulla voi etäsilittää toista ihmistä.

Jo aiemmilta Riksun Robopäiviltä tutuksi tulleen Robobingon avulla tutustuminen robotteihin oli helppoa ja bingoruudukon täyttyessä sai palkinnon.

Luennoitsijat dosentti Satu Jumisko-Pyykkö sekä tutkija, kirjailija ja tohtori Sam Inkinen vetivät mielenkiintoisilla aiheillaan kirjaston monitoimitilaan väkeä. Jumisko-Pyykkö tutustutti kuulijoita teknologiamuotoiluun ihmiskeskeisellä näkökulmalla, kun taas Inkinen haastoi pohtimaan robotiikan tulevaisuutta myös kriittisestä näkökulmasta.

Riksun Robopäivät järjesti Robo Hoiva -hanke. Mukana järjestelyissä ja toteutuksessa oli Robotiikkakampus eli Riihimäen kaupungin Robotiimi, Hämeen ammattikorkeakoulun opettajia, työntekijöitä ja opiskelijoita, Hyrian opettajia sekä Riihimäen koulujen oppilaita VEX-robottien kanssa. Yhteistyötä tehtiin tällä kerralla myös Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kanssa, kun mukaan tapahtumaan saatiin sieltä sekä robotteja että niiden opastajia. Tapahtuma järjestettiin Riihimäen kirjastolla, joka on osoittautunut Robopäiville hyväksi tapahtumapaikaksi.

Robo Hoiva -hanke saa rahoitusta Euroopan unionin REACT-EU-EAKR-varoista Covid-19-pandemiasta elpymisen tueksi.