Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Team 4 Orange Musketeers ennätyspisteillä komeaan sijoitukseen!

7.5.2022 Robotiikka Tiedotteet

robotiikkajoukkue omalla varikkopisteellään

Team 4 Orange Musketeers / Vex Worlds 2022:

Matilda Ahola, Aapo Hakuni, Lauri Helander, Teemu Karjalainen ja Aada-Sofia Särkkä. Valmentajat: Reetta Viitanen ja Sasu Turunen

 

Riihimäkeläislähtöinen Team 4 Orange Musketeers edusti Suomea hienosti robotiikan MM-kilpailuissa Dallasissa Yhdysvalloissa. Yli 14-vuotialle tarkoitetussa VRC High School -sarjassa kilpaillut T4OM sijoittui Skills-yksilökilpailussa sijalle 62. ennätyspisteillään 431. Kilpailuun osallistui yli 800 joukkuetta.

Yksilöhaastekilpailussa jokaisella joukkueella on käytettävissä kolme ajo-ohjaimella suoritettavaa ajosuoritusta ja kolme ohjelmointisuoritusta. Joukkueet laitetaan paremmuusjärjestykseen parhaan ajo- ja ohjelmointisuorituksen yhteispisteiden perusteella. Team 4 Orange Musketeers ylsi parhaalla ajosuorituksella 291 pisteeseen. Ohjelmoinnista irtosi komeasti 140 pistettä.

“Olemme tiiminä erittäin tyytyväisiä yksilöhaasteeseen kokonaisuutena. Ohjelmoinnissa ensimmäinen yritys epäonnistui, kun kisojen uusi kentänohjausjärjestelmä ei toiminut. Toisella yrityksellä onnistuminen jäi millimetrin päähän. Kolmannella kaikki osui kohdalleen ja saimme haluamamme pisteet. Ajosuorituksissa oli sama tilanne, sillä kahden epäonnistumisen jälkeen saimme viimeisellä yrityksellä omat ennätyspisteet.”, kevään abiturientti ja T4OM-tiimiläinen Teemu Karjalainen kommentoi.

Team 4 Orange Musketeers osallistui myös MM-kisoissa tiimihaastekilpailuun. Tiimihaasteotteluissa neljä joukkuetta muodostaa kaksi tiimiparia, jotka ottelevat toisiaan vastaan. Riihimäkeläisjoukkueen saldo kymmenestä ottelusta oli neljä voittoa ja kuusi tappiota. Finaalipaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Kokemus näkyi T4OM:n otteissa vauhdikkaissa tiimihaasteotteluissa, joissa riihimäkeläiset kykenivät reagoimaan nopeasti ja tiimiparin kannalta tuloksekkaasti otteluiden sisällä.

“Taso oli tällä kertaa todella kova. Parhaamme yritettiin ja täytyy olla tyytyväinen, että turnauksen edetessä kehityimme reagointipelissä otteluiden sisällä ja se toi tulosta”, Aapo Hakuni tiivisti.

”Nämä kisat osoittivat, että me ollaan hyviä puolustamaan, mutta pisteiden tekemisessä riittää vielä kehittämistä”, Aapon monivuotinen tiimikaveri Lauri Helander jatkoi.

Tiimin jäsenenä MM-kilpailuissa ensi kertaa olleen lukion robotiikanopettaja Sasu Turusen mukaan kansainväliset kilpailut ovat riihimäkeläisnuorille loistava mahdollisuus kehittää ja mitata omaa osaamistaan.

“On ilmeistä, että hyviä kommunikointitaitoja tarvitaan näissä ympyröissä. Oppilaiden pitää kyetä reagoimaan nopeasti muuttuvissa tilanteissa ja kyetä tekemään nopeita päätöksiä yhdessä ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa. Tällaisissa kilpailuissa oppii myös paljon omatoimisuutta ja itsenäisyyttä.”

Riihimäkeläisillä riittää vielä jännitettävää robotiikan MM-kisoissa, sillä Harjunrinteen koulun kahdeksasluokkalaisten joukkue Cube Drivers aloittaa oman MM-kisaurakkansa sunnuntaina. Cube Drivers kilpailee yläkoululaisten Vex IQ -kilpailusarjassa yhdessä 800 muun joukkueen kanssa.