Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Avoin Ro­bo­Lab eh­dol­la vuo­den in­si­nöö­ri­teok­si

15.8.2022 Tiedotteet

kuvituskuva_robotiikkakampus

Riihimäen kaupungin Robotiikkakampuksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteishanke Avoin RoboLab on ehdolla Vuoden insinööriteko -palkinnon saajaksi. Insinööriliiton järjestämässä gaalassa ehdolla on lisäksi kuusi muuta hanketta. Iltasanomien lukijat äänestävät voittajan – äänestysaika on 15.–30.8.2022.

Avoin RoboLab -hanke selvittää ja pilotoi labramallisen robotiikan opiskeluympäristön toteuttamista Riihimäen kampusalueelle. Tavoitteena on, että eri oppilaitosten opiskelijat ja muut toimijat voivat hyödyntää robotiikan laitteistoa opiskelussa sekä robotiikan kokeiluissa ja soveltamisessa monialaisesti. Avoin RoboLab on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke.

”Ehdokkuus on hieno huomionosoitus robotiikan oppimisympäristöjen kehittämiseksi tehdylle yhteiselle työlle. Riihimäellä robotiikkaa opiskellaan jo varhaiskasvatuksesta alkaen”, sanoo Robotiikkakampuksen projektipäällikkö Elisa Utriainen.

Pal­kin­non saa­jak­si eh­dol­la seit­se­män ko­va­ta­sois­ta han­ket­ta

Insinööriliitto järjestää syyskuussa historiansa ensimmäisen Insinööri-gaalan, jossa halutaan nostaa esille suomalaista insinööriosaamista sekä insinöörityön uranuurtajia. Gaalassa jaetaan Vuoden insniööriteko -palkinto. Avoimen RoboLabin lisäksi ehdolla on kuusi muuta hakijaa. Kaikki finalistit on kerätty osoitteeseen is.fi/insinoorigaala, jossa voi myös äänestää omasta mielestään parasta ehdokasta.

Voit­ta­ja pal­ki­taan syys­kuus­sa Tam­pe­reel­la

Vuoden insinööriteko -palkinto on insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta lisäävä, työelämän merkittävän muutoksen tekijä tai globaalia hyvinvointia edistävä tunnustus, joka voidaan myöntää yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle.

Vuoden insinööriteko palkitaan 9.9.2022 Tampereella ensimmäistä kertaa järjestettävässä Insinööri-gaalassa. Gaalassa palkitaan myös muun muassa vuoden insinööri ja jaetaan elämäntyöpalkinto suomalaisen insinöörityön uranuurtajalle. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä perjantaina 9.9. klo 21 alkaen. Palkinnon myöntää ja Insinööri-gaalan järjestää Insinööriliitto.

Avoimeen RoboLabiin voit tutustua täällä.

Kaikkiin ehdokkaisiin voit tutustua ja äänestämään pääset täällä.