Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Cube Drivers edusti Suomea hienosti robotiikan MM-kilpailuissa Dallasissa

11.5.2022 Tiedotteet Kilpailut ja tapahtumat

joukkueen kuva

Cube Drivers edusti Suomea hienosti robotiikan MM-kilpailuissa Dallasissa. Riihimäkeläistiimi sijoittui omassa divisioonassaan sijalle 29 (78 joukkuetta). Cube Drivers jahtasi finaalipaikkaa aina viimeisille kierroksille saakka, mutta tekniset murheet pudottivat tiimin kahdenkymmenen parhaan joukosta ja ulos ratkaisupeleistä.

Yläkoulujen sarjaan osallistui noin 800 joukkuetta. Tiimihaastemuotoisen kilpailun ja maailmanmestaruuden voitti taiwanilainen Never Give Up ja kanadalainen Piethon. Voittajakaksikko pelasi karsintavaiheen samassa divisioonassa Cube Driversin kanssa.

”Kisat olivat hieno kokemus. Finaalipaikan ulkopuolelle jääminen jäi kyllä harmittamaan. Emme tehneet juurikaan virheitä otteluissa. Odotimme, että MM-kisoissa olisi aina tosi hyvä joukkueita pelaamassa meidän kanssa, mutta olimme tosi monessa ottelussa selvästi parempi joukkue kentällä. Toki finaalissa taso oli huikea”, Aleksi Sillanpää ja Inka Valli pohtivat.

Viimeistä vuottaan Vex IQ -sarjassa kilpailevien kahdeksasluokkalaisten Cube Drivers -joukkueen tarina on mahtava osoitus siitä, mitä sinnikkäällä, määrätietoisella ja tavoitteellisella työskentelyllä voidaan saada aikaan. Ensimmäisistä vuosistaan tähän päivään saakka on joukkueen tiimihenki ja selkeä tehtävänjako mahdollistanut joukkueen kehittymisen Suomen mestariksi ja nyt kansainvälisestikin menestyneeksi robotiikkajoukkueeksi. Näissä maailmanmestaruuskisoissa yllätti se miten vahva joukkue olimme myös MM-tasolla. Kymmenestä lohkosta satuimme juuri siihen kovimpaan, josta löytyi myös uusi maailmanmestari ja silti joukkueemme oli lohkossaan se, joka teki allianssipareistaan parempia eikä päinvastoin. Ja se on suomalaisjoukkueelta mahtava suoritus”, joukkuetta kolme vuotta valmentanut Eero Kortelahti iloitsi.

Harjunrinteen koulun kahdeksasluokkalaisten muodostama tiimi siirtyy ensi kaudeksi Vex IQ -sarjasta yli 14-vuotiaille tarkoitettuun VRC-sarjaan.

Cube Drivers: Joose Kallionalusta, Aapo Pyyhtiä, Aleksi Sillanpää ja Inka Valli. Valmentaja: Eero Kortelahti.