Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Winter Boys jäi niukasti finaalien ulkopuolelle robotiikan MM-kisoissa

3.5.2023 Tiedotteet Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka MM-kisat

Pöydällä on robotti, jonka parissa kaksi poikaa työskentelee. Kolmas poika seuraa tilannetta taustalta.
Winter Boys teki ison muutoksen robottiin päätöspäivänä. Tilannetta seuraa Caution Tape -tiimin kuljettaja Kanadasta, jonka tiimikaverit juhlivat Dallasissa maailmanmestaruutta.

Riihimäkeläinen Winter Boys jahtasi tiukasti tiimihaasteen finaalipaikkaa loppuun asti robotiikan MM-kisoissa. Riihimäkeläistiimi teki rohkeita ratkaisuja kisojen päätöspäivänä ja jäi lopulta noin kahdeksan pistettä finaalipaikasta Dallasissa. Winter Boysin lopullinen sijoitus noin 80 joukkueen lohkossa oli 29. Finaalipeleihin eteni 20 parasta.

”Tämä reissu oli mahtava. Oli tosi hienoa päästä kilpailemaan maailman parhaiden kanssa.”, Aakala toteaa.

Kevään Suomen mestari osoitti kisojen päätöspäivänä, että joukkue ei pelkää tehdä kovia ratkaisuja tiukassa paikassa. Winter Boys muutti koko kauden samana ollutta robottiaan viimeiselle kahdelle kierrokselle. Harjunrinteen koulun kuudesluokkalaiset tekivät robottiinsa merkittävän muutoksen ja riski kannatti. Winter Boys sai muutoksen myötä ennätyspisteensä ja kamppaili tiukasti finaalipaikasta.

”Täytyy muistaa, että tiimi oli alakouluikäisenä yläkoululaisten sarjassa. Opettaja asettaa tällöin tavoitteiksi uudet kokemukset ja kehittymisen lajissa. Ne tavoitteet ylitettiin reilusti ja tulokset olivat kilpailullisesti erittäin hyviä. Yksilökisassakin, maailman parhaiden joukossa, taakse jäi yli 500 joukkuetta”, valmentaja-opettaja Eero Kortelahti kertoo ylpeänä.

”Oli todella mielenkiintoista nähdä, millaisia ratkaisuja muut tiimit tekivät tämän vuoden haasteessa. Siellä oli luovia ratkaisuja, mutta paljon oli myös robotteja, joihin oli otettu mallia Youtubesta”, Winter Boysin robotin rakentamiseen aktiivisesti osallistunut Tani pohtii.

Vex-robotiikan maailmanmestaruuskilpailut päättyvät suurella areenalla, jossa kymmenen parasta tiimiä pääsevät jahtaamaan MM-titteliä lähes kymmentuhatpäisen yleisön edessä. Tilaisuuden lopussa paljastetaan myös uusi kisahaaste, jonka parissa kilpaillaan seuraava vuosi.

”Finaalitapahtuma oli eeppinen. Oli myös siistiä päästä näkemään uusi kisahaaste ensimmäisten joukossa”, Koikkalainen päättää.