Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Ilmoittautuminen robotiikan kesäleirille alkaa pian

11.4.2023 Tiedotteet Kilpailut ja tapahtumat Robotiikka kesäleiri

Robotiikkakampus ja Riihimäen kaupunki järjestävät robotiikan kesäleirin Harjunrinteen koululla 5.­­–9. kesäkuuta.

Ilmoittautuminen alkaa 14. huhtikuuta ja se tapahtuu ilmoittautumislomakkeella, joka tulee 14. huhtikuuta alkaen Robotiikkakampuksen verkkosivuille.

Kesäleirillä työskennellään robotiikan ja ohjelmoinnin tehtävien parissa lasten ikä huomioiden. Ohjelmassa on myös ulkoilua ja taukoliikuntaa.

”Leirillä suunnitellaan, rakennetaan ja ohjelmoidaan robotteja sekä harjoitellaan yhdessä ongelmanratkaisutaitoja”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kertoo.

Leirin hinta on 70 euroa osallistujalta. Sisaralennus on kymmenen euroa. Hinta sisältää lämpimän ruoan ja välipalan. Päiväleiri on tarkoitettu ensi syksyn ensimmäisen luokan koululaisista yhdeksäsluokkalaisiin.

Leirin opetuksesta vastaa opettaja, jonka apuopettajina toimivat lukio- ja yläkouluikäiset roboagenttioppilaat. Leirin päivittäinen ohjelma alkaa kello 9 ja se kestää kello 15 asti, mutta leirille voi saapua jo kello 8 ja siellä voi viipyä kello 16 asti.

”Robotiikan kesäleiri järjestetään toisen kerran. Ensimmäisellä kerralla leirin suosio yllätti järjestäjät ja leiripaikat täyttyivät muutamassa päivässä”, Viitanen sanoo.