Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäen kaupunki ja HAMK luovat uuden robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskuksen

30.5.2023 Tiedotteet Kehittäminen ja hankkeet Robotiikka Verkosto ja yritysyhteistyö Riihimäen malli Robotics campus - Scale up

Kaksi ihmistä seisomassa selin kohti kameraa. Taustalla on robotti.
Kim Saarinen

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Kaupunki ja HAMK kutsuvat alueen kasvuyritykset kehittämään yhteistä innovaatioekosysteemiä ja hyödyntämään robotiikkaa. Riihimäellä perusopetuksessa, toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa tarjottava koulutus tuottaa osaamista teknologia-alan start upeille ja jo olemassa oleville yrityksille. Hankkeen aikana Riihimäellä järjestetään taidetta, kulttuuria ja teknologiaa yhdistävä robotiikan kaupunkitapahtuma.

”Kaupungit kilpailevat osaamisesta, kasvusta ja investoinneista. Lisääntyvä kilpailu vaatii yhteistyötä yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin välillä. Riihimäen kaupunki on ottanut haasteen vastaan ja haluamme olla voittajien joukossa. Olemme strategiassamme nostaneet robotiikan osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen yhdeksi keihäänkärjistämme. Menestyäksemme meidän on luotava kestävä ja tuottoisa ympäristö robotiikan yhteistyölle. Uskomme, että korkealaatuinen robotiikkakoulutus ja kilpailukykyinen robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskus auttavat meitä voittamaan pelin”, Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoo.

Hankkeen tavoitteena on tehostaa alueellista ja kansainvälistä yhteistyötä sekä lisätä robotiikan koulutusta, osaamista, tutkimusta ja innovaatioita. Hanke koostuu kahdesta kokonaisuudesta. Ensimmäinen kokonaisuus pitää sisällään tulevaisuuden taitojen kehittämistä koskevan kokonaisuuden. Hankkeessa pilotoidaan robotiikan opettajien täydennyskoulutusta eurooppalaisille perusopetuksen opettajille sekä luonnostellaan kansainvälinen hankerahoitushakemus robotiikan opetuksen kehittämiseen.

Riihimäen kaupungissa tarjotaan jo nyt opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikan opetusta varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka. Robotiikan opintoja voi jatkaa Riihimäellä sekä ammatillisessa että korkea-asteen koulutuksessa. HAMK vahvistaa kansainvälistä robotiikan opetuksen opetustarjontaa alueella.

”Riihimäen kaupunki on kehittänyt robotiikkakoulutusta erinomaisella ja pitkäjänteisellä tavalla. Me HAMKissa uskomme tähän johdonmukaiseen strategiaan ja haluamme olla mukana aktiivisessa kehitystyössä aina päiväkodeista korkeakoulutukseen saakka. Yhteistyö tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia paitsi opiskelijoillemme myös yrityksille ja koko tälle alueelle”, Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari toteaa.

Hanke saa tukea Hämeen liitolta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta 173 506 euroa. Hanke alkoi 1.2.2023 ja se päättyy 31.3.2024.

Seuraa Robotics Campus – Scale up! -hankkeen kuulumisia sosiaalisen median kanavissa @robotiikkakampus ja @HAMK_UAS sekä Robotiikkakampuksen verkkosivuilla ja HAMK:n verkkosivuilla.

Lisätiedot:

Jouni Eho, kaupunginjohtaja, Riihimäen kaupunki, puh: 044 767 6674

Pertti Puusaari, rehtori–toimitusjohtaja, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh: 0400 469 605

Lassi Martikainen, yksikön johtaja, Hämeen ammattikorkeakoulu, puh: 040 822 1734

Pia Engström, kehityspäällikkö, Riihimäen kaupunki, puh: 040 629 7672