Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäkeläiset kilpailijat kahmivat palkintoja robotiikan SM-kilpailuissa

3.2.2023 Tiedotteet SM-kisat SM-kisat

Robotiikan VEX IQ-sarjan suomenmestaruuskilpailut päättyivät tänään Riihimäen Urheilutalolla. Riihimäkeläiset kilpailijat menestyivät kisassa loistavasti.

Middle school excellence award -palkinnon voitti Winter Boys (Aleksi Aakala, Sami Tani ja Rasmus Koikkalainen, Harjunrinteen koulu, Riihimäki) ja joukkue saa osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin. Tämä palkinto myönnetään joukkueelle, joka menestyy erinomaisesti kilpailun kaikilla osa-alueille.

Elementary school excellence award -palkinnon voitti Team Robo boys and a girl (Rasmus Peltopuro, Elias Sivonen ja Sonja Sivonen, Patastenmäen koulu, Riihimäki) ja joukkue saa osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin. Palkinto myönnetään joukkueelle, joka menestyy erinomaisesti kilpailun kaikilla osa-alueilla.

Lisäksi osallistumissoikeuden MM-kilpailuihin saa alakouluista Team Thunder (Jakob Muldma, Lassi Österman, Ilmari Anttila ja Konsta Kesä, Eteläinen koulu, Riihimäki) ja Team Tesla (Mikael Jokinen, Veikka Vähänen ja Mehmet Dinc, Harjunrinteen koulu, Riihimäki).

Yläkouluista osallistumisoikeudenn MM-kilpailuihin saa myös Euroopan idolit (Otto Häyrinen, Teo Tyvelä, Otava Saraste, Ilari Sohlo, Aaro Meriläinen ja Ukko Kankainen, Rajakylän yhtenäiskoulu, Oulu).

Riihimäen kaupunki päättää myöhemmin mahdollisuudesta lähettää yksi yläkoulujoukkue MM-kilpailuihin. Myös Oulussa päätetään Euroopan idolien osallistumisesta MM-kilpailuihin.

Yksilöhaasteessa menestyivät:

1. Winter boys

2. Euroopan idolit

3. Summer boys (Aatos Vilja, Kimi Sarkkinen ja Ville Sorri, Harjunrinteen koulu, Riihimäki)

Tiimihaasteessa menestyivät:

1. Euroopan idolit ja Winter boys

Innovate award -palkinnon voitti: Team Melor (Leo Silén, Hilla Sokka ja Emmi Tuhkanen, Pohjolanrinteen koulu, Riihimäki). Palkinto myönnetään joukkueelle, joka muun muassa esittelee tuomaristolle tehokkaan ja hyvin dokumentoidun suunnitteluprosessin.

Think award -palkinnon voitti: Team Thunder. Palkinto myönnetään joukkueelle, jolla on muun muassa tehokkaimmat ja johdonmukaisimmat ohjelmointistrategiat sekä ratkaisut pelihaasteen ratkaisemiseen.

Design award -palkinnon voitti Team Morse (Jalo Lintukorpi, Sisu Pitkänen, Kaisla Paalanen ja Janni Valli, Harjunrinteen koulu, Riihimäki). Palkinto myönnetään joukkueelle, joka muun muassa osoittaa organisoitua ja ammattimaista lähestymistapaa suunnitteluprosessiin, projektinhallintaan sekä ajanhallintaan ja oman osaamisen esittämiseen.

Sprotsmanship award -palkinnon voitti: Zoeful (Aava Rauhala, Ida Taskinen ja Sini Kesti, Herajoen koulu, Riihimäki). Palkinto myönnetään joukkueelle, joka on muun muassa kohtelias, avulias ja ystävällinen kaikkia kilpailutapahtuman osanottajia kohtaan.

Energy award -palkinnon voitti: Luviq (Lauri Lehti, Elias Mattila, Juuso Koskinen, Oiva Väinölä, Leo Pennanen ja Eetu Suneli, Luvian yhtenäiskoulu, Luvia). Palkinto myönnetään joukkueelle, joka on kilpailutapahtuman todellinen hengenluoja. Joukkue on tarmokas ja energinen.

Judges award -palkinnon voitti: Euroopan idolit. Palkinto myönnetään joukkueelle, joka ansaitsee erityistä tunnustusta.

Volunteer of the year -palkinnon voitti: opettaja Kirsi Valkeavuori (Patastenmäen koulu, Riihimäki). Palkinto myönnetään ihmiselle, joka ponnistelee erityisen motivoituneesti kilpailun toteuttamisessa.  Hän on innostunut sekä omistautunut tiiminvetäjä, joka kannustaa ja motivoi joukkueitaan saavuttamaan tavoitteensa.

Kilpailutapahtuma onnistui hyvin

Robotiikan SM-kilpailujen IQ-sarjassa kilpaili torstain ja perjantain aikana 32 joukkuetta. Sarjan kilpailijoista nuorimmat ovat yhdeksänvuotiaita. Sarjan vanhimmat ovat kahdeksasluokkalaisia.

Keskiviikon VRC-sarjaan osallistui seitsemän joukkuetta, joista riihimäkeläislähtöinen Team Orange voitti osallistumisoikeuden robotiikan MM-kilpailuihin. Sarja on tarkoitettu yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

”Kilpailu oli kovatasoinen ja joukkueet olivat taitavia sekä osaavia. Joukkuesuorituksissa näkyi kuukausien huolellinen valmistautuminen kisahaasteeseen. Tunnelma oli kaikkien kilpailupäivien aikana täynnä innostusta. Olemme tyytyväisiä myös siihen, kuinka runsaslukuinen yleisö siivitti osaltaan tapahtuman onnistumista”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kuvailee.

”Koronan aiheuttaman poikkeusajan jälkeen erityistä oli myös se, että monilla kilpailijoilla oli jo tässä vaiheessa paljon kisakokemusta. Tämä näkyi erityisesti nuorimmissa kilpailijoissa”, hän jatkaa.

Robotiikan MM-kisan järjestetään 25. huhtikuuta alkaen Yhdysvalloissa Dallasissa. Tämä kilpailutapahtuma on maailman suurin robotiikan kilpailutapahtuma ja osallistujia on tuhansia, yli 40 maasta.