Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäkeläisillä vahvaa osaamista robotiikan SM-kilpailuissa

1.2.2023 Tiedotteet SM-kisat SM-kisat

Robotiikan VEX VRC -sarjan Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänään keskiviikkona Riihimäen urheilutalolla. Kilpailuun osallistui seitsemän VRC-joukkuetta, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin. VRC-sarjan joukkueiden kilpailijat ovat toisen asteen opiskelijoita ja yhdeksäsluokkalaisia.

Kilpailun tavoitelluimman palkinnon, Excellence Avardin, voitti Team Orange (Matilda Ahola, Aapo Hakuni, Lauri Helander ja Aada-Sofia Särkkä). Riihimäen ja Hyvinkään lukioita sekä Hyriaa edustava Team Orange saa osallistumisoikeuden robotiikan MM-kisoihin, jotka järjestetään Dallasissa USA:ssa. Palkinnon voittaa joukkue, joka menestyy erinomaisesti kilpailun kaikilla osa-alueilla.

SM-kisojen yksilöhaasteessa menestyivät:

1. Team Orange

2. Cube Drivers (Inka Valli, Joose Kallionalusta, Aapo Pyyhtiä ja Aleksi Sillanpää Harjunrinteen koulusta Riihimäeltä)

3. Team Teal (Anni Luostarinen, Aino-Liisa Mämmelä ja Joda Oikarinen Riihimäen lukiosta)

Tiimihaastessa menestyivät:

1. Team Orange ja Team Trashmen (Kaspar Ahtiainen, Niko Lähteenmäki, Juuso Mäntymaa ja Daniel Tulander Karan koulusta Riihimäeltä)

2. Cube Drivers ja Riski (Nelli Eronen ja Tuyet Lan Pham Pohjolanrinteen koulusta Riihimäeltä)

Design Award -palkinnon voitti Cube Drivers. Tämän palkinnon saa joukkue, joka osoittaa muun muassa organisoitua ja ammattimaista lähestymistapaa suunnitteluprosessiin sekä oman osaamisen esittämiseen.

Think Award -palkinnon voitti Team Teal. Palkinto myönnetään joukkueelle, jolla on muun muassa tehokkaimmat ja johdonmukaisimmat ohjelmointistrategiat ja ratkaisut kilpailuhaasteen ratkaisemiseen.

Judges Award -palkinnon voitti NLTI21 (Nooa Jaakkola, Ville Liuska, Markus Palmroth, Totti Pirkkala, Sundaram Visvajit Shanmuga ja Jonttu Lehto Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymästä). Palkinto myönnetään joukkueelle, joka ansaitsee erityistä tunnustusta monista asioista, kuten sinnikkyydestä.

Teacher of the Year -palkinnon voitti opettaja Ville Hyvärinen Karan koulusta Riihimäeltä. Palkinto myönnetään opettajalle, joka osoittaa muun muassa omistautumista oppilasryhmälleen ja robotiikan opetuksen kehittämistyölle.

Torstaina ja perjantaina robotiikan SM-kilpailuissa Riihimäellä ottelevat IQ-joukkueet, joita on ilmoittautunut kisaamaan 32. IQ-kilpailijoista nuorimmat ovat yhdeksänvuotiaita.

Kilpailuavajaisia vietetään torstaina kello 13 ja IQ-sarjan finaaliottelut sekä palkintojenjako ovat perjantaina kello 13–15. Yleisö on tervetullut katsomaan kisoja paikan päälle Riihimäen urheilutalolle.

Kilpailua voi seurata myös suoratoistona Riihimäen kaupungin Youtube-kanavalla.

Robotiikan SM-kilpailujen tunnelmaan pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa seuraamalla Robotiikkakampusta Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa. Kilpailun aihetunniste on #VEXSM.