Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riksun Robopäivillä tutustutaan robotteihin ja robotiikan mahdollisuuksiin hoivatyössä

22.11.2022 Tiedotteet

Kuvassa Robotiikkakampuksen Pepper-robotti

Riihimäellä on jo usean vuoden ajan panostettu robotiikan opetukseen ja monialaisiin robotiikan kehittämishankkeisiin. Robotiikkakampus järjestää perinteeksi muodostuneet Riksun Robopäivät torstaina 24.11. klo 15-19 Riihimäen kirjastossa. Tapahtuma on kaiken ikäisille tarkoitettu avoin ja maksuton robotiikan tapahtuma, jossa on mahdollisuus päästä näkemään ja tutustumaan laajasti erilaiseen robotiikkaan, tervetuloa!

“Robotiikan pääkaupungin asukkaina meillä riihimäkeläisillä on jälleen oiva tilaisuus ja etuoikeus päästä tapaamaan nuoria osaajia ja tutustumaan robotiikkaan Riihimäen kirjastolla pidettävässä Robopäivässä. Hoivan tarve kasvaa ja hoitajien määrä vähenee – siksi on tutkittava robotiikan mahdollisuuksia auttaa meitä ihmisiä hyvän hoivan takaamisessa kaikille myös tulevaisuudessa.” kertoo Robotiikkakampuksen vs. kehitysjohtaja Pia Engström.

Tapahtumassa on mahdollisuus matkustaa keskelle luontoa tai vaikkapa Pariisiin VR-lasien avulla. Mototiles-liikuntalaattapelissä pääsee haastamaan kaverinsa, ja seurarobotti Pepperiltä voi käydä kysymässä päivän kuulumiset. Tapahtumassa on esillä myös Robotiikkakampuksen uusin tulokas, eli logistiikkarobotti Poro The Robot. Robopäivillä etsitään kilpailun avulla uutta nimeä veikeälle nelijalkarobotti Unitree A1:lle. Ohjelmassa on lisäksi Robopäivä-bingo, jossa on jaossa palkintoja.

Riksun Robopäivät järjestävät Robotiikkakampus, Riihimäen kaupunki, Hyria koulutus ja Hämeen ammattikorkeakoulu. Tapahtuma on osa Hämeen liiton ja EU:n tukemaa Robo Hoiva -hanketta. Riihikodissa järjestetään samalla viikolla palvelukodin omat Robopäivät, joihin kutsutaan mukaan asukkaat, omaiset ja henkilöstö.

Riihimäen Robotiikkakampus on tulevaisuuden osaamisen keskus sekä elinkeinoelämän, oppilaitosten ja tutkijoiden verkosto, jossa tehdään monialaista kehittämistä käyttäjän tarve edellä.

Lisätietoja
Sari Ahlholm
Projektiasiantuntija, Robo Hoiva –hanke
Puh 050 553 1374