Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

RoboTaika-seminaari keskittyy tekoälyyn ja yrityselämän käytännön ongelmien ratkaisuun robotiikalla

14.12.2023 Tiedotteet Kehittäminen ja hankkeet Kilpailut ja tapahtumat RoboTaika Robotics campus - Scale up Robotiikka

Riihimäen kaupungin Robotiikkakampuksen RoboTaika-seminaarin ohjelma on julkaistu. Seminaarissa on mukana kaksi Key Note -puhujaa, Jufo Peltomaa ja Henri Hyppönen. Seminaariohjelmassa keskitytään tekoälyyn ja robotiikan käytännön hyödyntämiseen. RoboTaika-seminaari järjestetään Riihimäen kampuksella Hyrian tiloissa 13. maaliskuuta 2024.

Seminaari alkaa innovaattori Henri Hyppösen puheenvuorolla

RoboTaika-seminaarin alkupuoliskolla esiintyy luova johtaja, globaali innovaattori, kymmenen vuotta tekoälyn kanssa tiiviisti työtä tehnyt sarjayrittäjä sekä tietokirjailija Henri Hyppönen. Hän pitää motivaatiopuheen yrityksille teknologian kilpajuoksusta. RoboTaika-seminaarin avaa toimitusjohtaja Samuel Koivisto Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:stä. Riihimäen peruskoulun oppilaat tuovat seminaariin rakentamiaan robotteja ja kertovat kokemuksiaan Riihimäen robotiikan opetuksen mallista.

Suomen ympäristöopisto Syklin asiantuntijat Maarit Pihkala ja Ari Laitala käsittelevät tekoälyn mahdollisuuksia työelämässä puheenvuorossaan: miten puhua koneille työasioista? Kestävyysajatteluun liittyy olennaisesti myös uusi teknologia ja uudet työelämän toimintatavat. Sykli on erikoistunut ammatillinen aikuiskouluttaja ja asiantuntijaorganisaatio, joka toiminnallaan edistää kestävää työelämää ja käytännön vastuullisuutta. Sykli järjestää vuosittain Tulevaisuusfoorumin, joka on vuonna 2024 osa RoboTaika-seminaaria.

Lounaalla digitaalisia kaksosia ja seminaarin välissä maistiaisia illan ohjelmasta

Lounaalla voi nauttia muutakin kuin ruokaa, sillä tauon aikana pääsee tutustumaan digitaalisten kaksosten maailmaan ja hanketoriin. RoboTaika-tapahtuma on kaksiosainen. Illalla järjestetään RoboTaika-kaupunkifestivaalit. Festariohjelmasta on luvassa pieniä maistiaisia seminaarin välissä.

Iltapäivällä yrityselämän robokokemuksia ja Jufo Peltomaan puheenvuoro

Seminaarin toinen osio keskittyy vahvasti yrityselämän eläviin esimerkkeihin. Kuulemme muun muassa Würthin Terhi Vesalan puheenvuoron aiheesta Robotit tulevat – oletko valmis? Vesala toimii Würthillä logistiikkapäällikkönä sekä Hämeen Logistiikkayhdistyksen puheenjohtajana. Hänellä on pitkä kokemus logistiikka-alalta aina tulevaisuuden visioinnista sekä kehityshankkeiden vetämisestä päivittäisen arjen johtamiseen.

Iltapäivällä kuullaan myös teknologiaguru Jufo Peltomaan herättelevä puheenvuoro: robotiikan nousu ja uho. Peltomaa on työskennellyt pitkään robotiikan ja stratup -maailmassa. Hän on yksi ZenRobotics -yhtiön perustajista, tehnyt kaksi startup-exittiä ja toimii parhaillaan markkinointijohtajana innovatiivisia roottoripurjeita kehittävässä Norsepower-scaleupissa.

Seminaarin Seuraavana Riihimäki -päätöspuheenvuoron pitää Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Riihimäki on robotiikkakaupunki

Robotics Campus – Scale up! -hankkeen projektipäällikkö Pia Engström kertoo, että RoboTaika-kokonaisuus on otettu hyvin vastaan Riihimäellä.

”Riihimäellä robotiikan oppiminen alkaa jo varhaiskasvatuksessa ja jatkuu läpi koko perusopetuksen, joten meillä kasvaa robotiikkaa ja teknologiaa laajasti ymmärtäviä ja osaavia nuoria. Tämä on hyvä paikka yritykselle sijoittua”, Engström kertoo.

Seminaari järjestetään Riihimäen kampuksella Hyrian tiloissa. Hyria tekee muun muassa seminaarin streemauksen, asiakaspalvelun seminaarin aikana sekä tilojen somistuksen.

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Hyria ja Sykli ovat osa Robotiikka kampusta ja tärkeitä yhteistyökumppaneita tapahtumassa. Hanke saa rahoitusta Hämeen liiton myöntämästä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (Akke) -määrärahasta. RoboTaika-tapahtumakonsepti on osa Robotics Campus – Scale up! -hanketta.

Löydät seminaarin ohjelman kokonaisuudessaan  täältä. 

Lisätiedot:

Pia Engström, kehityspäällikkö, Riihimäen kaupunki Robotiikkakampus, pia.engstrom@riihimaki.fi, puh: 040 629 7672

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, puh: 050 516 4004