Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Robotiikan opiskelumahdollisuuksien kehittäminen jatkuu Riihimäellä

28.3.2022 Tiedotteet

kuvituskuva_robotiikkakampus

Robotiikan osaaminen on tärkeä, jokaista alaa koskettava tulevaisuuden taito. Avoin RoboLab -hankkeessa vahvistetaan Riihimäen alueen robotiikkaosaamista ja robotiikan toimijoiden verkostoa.

Robotiikkakampus-toimijoiden yhteisessä Avoin RoboLab -hankkeessa selvitetään labramallisen robotiikan opiskeluympäristön toteuttamista Riihimäen kampusalueelle. Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan opiskeluympäristön toiminnallinen ja pedagoginen malli. Hanke on jatkumoa Riihimäen kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria koulutus Oy:n toteuttamille Robo Riksu ja Robo oppii -hankkeille.

Tärkeänä osana opiskeluympäristön toteuttamista suunnitellaan ja otetaan käyttöön varaus- ja perehdytysjärjestelmä, jonka avulla varmistetaan robotiikkalaitteiden turvallinen käyttö sekä vältetään esimerkiksi päällekkäisyydet hankinnoissa, kun jo olemassa olevat laitteet on selkeästi kartoitettu. Lisäksi hankkeessa selvitetään robotiikkaosaamisen tarvetta Riihimäen alueen yrityksissä, kehitetään työelämälähtöistä robotiikan opiskelua ja tehdään yhteistyötä esimerkiksi elinkeinoelämän toimijoiden, yritysten ja Riihimäki Business Parkin kanssa.

Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan myös opettajien robotiikan täydennyskoulutusta labraympäristössä vahvistamaan robotiikan alan pedagogista osaamista sekä alueen toimijaverkostoa.

Hanke on alkanut vuoden alussa ja jatkuu elokuun 2023 loppuun. Päätoteuttajana hankkeessa toimii Riihimäen kaupunki ja osatoteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja:

Elisa Utriainen
Projektipäällikkö (Robotiikkakampus)
Riihimäen kaupunki
Puh. +358 46 920 0457
elisa.utriainen@riihimaki.fi

Tapio Väisänen
Projektipäällikkö (HAMK)
Hämeen ammattikorkeakoulu
Puh. +358 50 574 5211
tapio.vaisanen@hamk.fi