Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Uusi tapahtuma Riihimäellä – Robotiikkakampus järjestää RoboTaika-seminaarin ja kaupunkifestarit

6.10.2023 Tiedotteet Kilpailut ja tapahtumat RoboTaika Robotics campus - Scale up Robotiikka Scale up

Valkoinen ihmismäinen robotti sivuprofiilista. Robotti katsoo eteenpäin ja hänen rinnassaan on kiinni padi. Taustalla violetti seinäkangas.
Kuva: Anna Shemeikka

Riihimäen Robotiikkakampus järjestää uuden tapahtumakokonaisuuden Riihimäellä 13. maaliskuuta 2024. RoboTaika-tapahtumakokonaisuuteen kuuluu robotiikkaseminaari yrittäjille ja liike-elämän edustajille sekä kaikille avoimet rennot kaupunkifestarit. Tapahtumakonseptin luominen on osa Robotics Campus – Scale up! -hanketta.

”Robotiikkakampukselta on pitkään toivottu robotiikkaseminaarin järjestämistä Riksun Robopäivien rinnalle”, kertoo Pia Engström Robotiikkakampuksen kehityspäällikkö ja Scale up! -hankkeen projektipäällikkö. ”Tarkoituksemme on tehdä kehittyvä tapahtumakonsepti, joka tuo Riihimäelle robotiikan osaajia ja käyttäjiä. Suunnitelmana on järjestää RoboTaika jatkossakin”, Engström hehkuttaa.

RoboTaika -tapahtuma on kaksiosainen. Päivä alkaa seminaarilla, joka on suunnattu yritysten edustajille ja yrittäjille. Seminaarissa kuullaan ja keskustellaan siitä, miten robotiikka voi auttaa liike-elämän haasteissa. ”Tekoäly eli AI on yksi tärkeä osa seminaarin sisältöä. Teemme tapahtumaa yhdessä HAMK:n, Hyrian, Syklin ja yrittäjien kanssa. ”Syklin tulevaisuusfoorumi on ensi vuonna osa RoboTaika -tapahtumaa”, Engström kertoo.

RoboTaika-festarit on uuden tyyppinen iltatapahtuma, jossa on mahdollista tutustua robotiikkaan viihteellisesti ja kokeilemisen kautta. Mihin robotiikka taipuu? Missä sitä voisi hyödyntää? Kaupunkifestarit on suunnattu robotiikasta kiinnostuneille ihmisille vauvasta vaariin.

Riihimäki on robotiikan pääkaupunki

Riihimäellä tarjotaan opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikan opetusta lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka. Koulutus tuottaa osaamista teknologia-alan yrityksille. Riihimäen kaupunki on nostanut strategiassaan robotiikan osaamisen yhdeksi kärkiteemaksi. Riihimäki luo monipuolisen ympäristön robotiikan opetukselle ja yhteistyölle menestyäkseen kaupunkien välisessä kilpailussa. Robotiikkakampus-verkosto vastaa tästä toiminnasta.

Riihimäen kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta osana Robotics Campus – Scale up! -hanketta. Hanke saa rahoitusta Hämeen liiton myöntämästä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (Akke) -määrärahasta.

Lisätiedot

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut,
pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004