Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Syyslomaleiri täyttyi nopeasti

7.9.2023 Tiedotteet Robotiikka Robotiikka Syysleiri

Kaksi poikaa pöydän ääressä. Pöydällä on laatikko, jossa on värikkäitä robottien osia. Neliömäisiä pieniä osia on myös pöydällä.
Kim Saarinen

Robotiikkakampus ja Riihimäen kaupunki järjestävät robotiikan syysleirin koulujen syyslomaviikolla 16.–17. lokakuuta. Päiväleiri järjestetään Harjunrinteen koululla.

Leiripaikat täyttyivät nopeasti sen jälkeen, kun ilmoittautuminen avattiin. Leiripaikasta tai varasijasta ilmoitetaan viikon 38 aikana.

Päiväleiri on tarkoitettu esikoululaisista kuudesluokkalaisiin. Leiripaikkoja on 60.

Kesäleirillä työskennellään robotiikan ja ohjelmoinnin tehtävien parissa lasten ikä huomioiden. Ohjelmassa on myös ulkoilua ja taukoliikuntaa.

”Leirillä suunnitellaan, rakennetaan ja ohjelmoidaan robotteja sekä harjoitellaan yhdessä ongelmanratkaisutaitoja”, robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen kertoo.

Leirin hinta on 26 euroa osallistujalta. Sisaralennus on viisi euroa. Hinta sisältää lämpimän ruoan ja välipalan.

Leirin opetuksesta vastaa opettaja, jonka apuopettajina toimivat lukio- ja yläkouluikäiset roboagenttioppilaat. Leirin päivittäinen ohjelma alkaa kello 9 ja se kestää kello 15 asti, mutta leirille voi saapua jo kello 8 ja siellä voi viipyä kello 16 asti.