Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Robotiikkakampus voitti aktiiviset kuntatyön kehittäjät -palkinnon

7.12.2021 Tiedotteet

Kuvituskuva Robo Riihikoti

Riihimäen Robotiikkakampus palkittiin Kuntatyö2030 -gaalassa 7.12.2021 Finlandia-talolla. Kuntatyö2030 -gaalassa palkittiin innostavia ja vaikuttavia kehittämistekoja eri toimialoilta eri puolilta Suomea. Robotiikkakampus on Riihimäen kaupungin käynnistämä robotiikan osaamisen kehittäjä, joka pilotoi ja kehittää robotiikkaa. Tänä syksynä alkanut Robo Hoiva -hanke etsii robotiikasta ratkaisuja hoivan arkisiin haasteisiin. Robotiikkakampuksen kehityspäällikkö Pia Engström avasi hankkeen ideaa Kuntatyö2030 Tekojen torilla.

”On todella hienoa, että hoivarobotiikan kehittäminen nähdään palkitsemisen arvoisena. Riihimäellä palvelutalo Riihikodissa on Robohuone, jossa asiakkaat, omaiset ja hoitajat voivat tutustua teknologisiin apuvälineisiin ja hoivarobotteihin. Robohuoneessa tehdään myös hoivarobotiikan kokeiluja ja tuotekehitystä”, kertoo Engström.

Kuntatyö2030 toimialaohjelma kokoaa yhteen kunta-alan työelämän kehittämisen hankkeita ja toimintoja.  Kokonaisuudessa jatketaan valtakunnallista työelämän kehittämistä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen kesken. Tavoitteena on edistää kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdä hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelma on jatkoa kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmalle Kunteko 2020, jota toteutettiin vuosina 2015–2020 KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteistyönä.

Tekojen torille saatiin lähes 200 kehittämistekoa. Parempaa hoivaa robotiikan avulla – Robo Riihikoti valittiin palkittavien joukkoon. ”Kuntien kehittämistoimilla on valtavan iso merkitys meidän kaikkien suomalaisten arkeen. Toivomme, että tästä mallista tai tavasta kehittää olisi inspiraatiota ja hyötyä muillekin kunnille”, Engström kertoo.

Robotiikkakampus palkittiin myös viime vuonna Kuntateko -gaalassa. Silloin palkittiin Robotiikkaa taaperosta tohtoriksi teko. Riihimäellä robotiikkaa opiskellaan aina varaiskasvatuksesta ammattikorkeakouluun asti.

Lue Parempaa hoivaa robotiikan avulla – Robo Riihikoti kehittämisteko.

Lisätietoja: